Șpăgile de la PSD Arad fac primele victime. Cinci inculpați, arestați la domiciliu

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 17:06
Șpăgile de la PSD Arad fac primele victime. Cinci inculpați, arestați la domiciliu
Cinci inculpați în dosarul șpăgilor de la PSD Arad au fost plasați în arest la domiciliu. Sursa foto: aktual24.ro

Dosarul în care membrii PSD Arad sunt acuzați că strângeau șpagă de la transportatori ia amploare pe zi ce trece. Joi, 19 decembrie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis ca 5 dintre inculpații în acest dosar să  petreacă următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Cinci inculpați în dosarul șpăgilor de la PSD Arad, arestați la domiciliu

Concret, este vorba despre Ispravnic Cristian Ilie, directorul DRPD Timișoara și consilier județean PSD, Horgea Cristian, soțul fostului prefect al Aradului, Florentina Horgea, și Lucaciu Mircea Andrei, Miuţescu Elisabeta și Dima Cristian, angajați ai DRDP Timișoara.

Pe toată perioada arestului la domiciliu, aceștia nu au voie să părăsească imobilul în care sunt domiciliați fără permisiunea autorităților și să comunice într-un fel sau altul cu celelalte persoane anchetate în acest dosar, cu martorii sau alte persoane care sunt implicați în acest proces.

Orice abatere atrage după sine plasarea în arest preventiv, notează judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în textul acestei decizii. Celelalte trei persoane inculpate în acest dosar vor fi cercetate pentru moment în stare de libertate.

Avocații au încercat să-i înduplece pe judecători: „Cum să legi un om pentru șpagă de 700 de euro?”

Lăsați-i să petreacă sărbătorile acasă, lângă copii”, le-au cerut judecătorilor ÎCCJ avocații membrilor PSD Arad anchetați în dosarul șpăgilor. S-au lovit, însă, de opoziția procurorilor DNA, care au solicitat instanței supreme să-i condamne pe inculpați la ani grei de închisoare.

Cum să legi un om pentru o șpagă de 700 de euro, când nu ai legat pe altul pentru o șpagă de 5 milioane?”, este un alt argument folosit de apărătorii celor anchetați, în speranța că vor reuși să-i înduplece pe magistrați.

Mihai Fifor și Răzvan Cuc au ajuns la rândul lor în fața procurorilor

Printre social-democrații vizați de acest dosar se numără și două nume grele ale fostei formațiuni de guvernământ. Este vorba despre Mihai Fifor și Răzvan Cuc, care s-au prezentat săptămâna trecută la sediul DNA Timișoara, pentru audieri.

Eu cred că am lămurit situația vis-a-vis de ceea ce a apărut în presă. Nu am nicio treabă cu subiectul menționat. 

Niște oameni probabil s-au folosit de numele meu și de funcția pe care o aveam în acel moment. Am venit, am dat declarații, dacă e nevoie voi reveni. Și cam atât”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, precizând totodată că se consideră nevinovat.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×