Soția cântărețului Tiberiu Ceia a murit. Cei doi erau căsătoriți de 52 de ani

Soția cântărețului Tiberiu Ceia a murit. Cei doi erau căsătoriți de 52 de ani
A murit Anca, soția interpretului de muzică folclorică Tiberiu Ceia

Dramă în familia celebrului interpret de muzică populară, Tiberiu Ceia. Soția sa, Anca Ceia, a murit miercuri, 2 octombrie, după o luptă dură cu o boală necruțătoare. Soția interpretului de foclor bănățean avea vârsta de 79 de ani și va fi înmormântată vineri în orașul Timișoara, acolo unde a locuit de o viață alături de celebrul artist.

A murit Anca, soția interpretului de muzică populară, Tiberiu Ceia

Tiberiu și Anca Ceia erau căsătoriți de 52 de ani. Cei doi au fost colegi în cadrul Facultății de Filologie a Universității din Timișoara: „Am concurat împreună când am dat admitere la facultate. Am fost şapte pe un loc şi am intrat amândoi. Am fost colegi de grupă timp de cinci ani şi în anul al doilea ne-am apropiat unul de altul. Părinţii noştri lucrau în sistemul financiar, în Timişoara, şi se cunoşteau, dar nu au ştiut de noi până prin anul al patrulea de studii. Am fost logodiţi un an, după cum erau vremurile, şi la terminarea facultăţii ne-am căsătorit. Din păcate, tatăl meu nu a mai apucat să ne vadă împreună, pentru că s-a îmbolnăvit şi s-a stins la 54 de ani. Dar soacra mea m-a iubit foarte mult după ce ne-am căsătorit”, povestea Tiberiu Ceia, într-un interviu acordat revistei „Taifasuri” în mai 2012.

„În primul rând, am fost doi prieteni foarte buni care se iubeau. Şi, în timp, am ajuns la concluzia că nu putem trăi unul fără altul, că ne completăm. Eram înţelepţi amândoi, dar mai ales soţia mea. Ea era cea care menţinea balanţa. Dacă vedea că eu am o perioadă dificilă şi nu putea să mă ajute din prima, mă lăsa în apele mele. Iubirea noastră din tinereţe s-a transformat într-o prietenie ce nu poate fi spulberată. Aşa că prietenia şi înţelepciunea, mai ales a femeii, sunt ingredientele ce ţin o căsnicie”, a mai spus artistul.

A murit Anca, soția interpretului de muzică folclorică Tiberiu Ceia
A murit Anca, soția interpretului de muzică folclorică Tiberiu Ceia

Tiberiu Ceia și Anca au împreună un băiat de 50 de ani

În 1967 Tiberiu Ceia a devenit profesor de limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă”, în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi a devenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai. A predat apoi la gimnaiu și la liceu, pentru ca în 1978 a plecat definitiv din învăţământ. Printre albumele lansate în carieră s-au numărat: ”Mă dusei la Vărădie” – Vinil, Electrecord, , ”Tot așa mă bate gîndul” – Vinil, Electrecord”, ”Doi Voinici din lumea mare” (împreună cu Ion Dolănescu) – Electrecord sau ”Frumoasă vecina noastră” (1998) – CD, Electrecord.

Anca și Tiberiu Ceia au un copil, un băiat pe nume Cristian, care are 50 ani și care trăieşte de 22 ani în America, în California. Cristian Ceia este căsătorit cu o americană şi au împreună o fetiţă, pe nume Julia, care va împlini în noiembrie 20 ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×