10 ani de la moartea artisului Ion Dolănescu. Care a fost cauza decesului

Dan Stancu   
în Stiri mondene
19/03/2019, 14:58
10 ani de la moartea artisului Ion Dolănescu. Care a fost cauza decesului GALERIE FOTO

Astăzi se fac 10 ani de la moartea cântărețului de muzică populară Ion Dolănescu. Acesta a încetat din viață pe 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani. Originar din Perșinari, județul Dâmbovița, Dolănescu a lăsat în urma sa doi copii, Ionuț și Dragoș, care nu se înțeleg nici la un deceniu după decesul artistului.

10 ani de la moartea artisului Ion Dolănescu. A făcut stop cardiac

În după-amiaza zilei de 19 martie 2009, un echipaj SMURD s-a deplasat de urgență la locuința lui Ion Dolănescu din Capitală. Interpretul făcuse stop cardio-respirator și medicii au încercat timp de o oră să îl readucă la viață. Din păcate, eforturile lor nu au dat rezultat și Ion Dolănescu nu a mai putut fi salvat.

Pe lângă cariera în muzica populară, Ion Dolănescu și-a încercat norocul și în politică. A intrat în Parlament pe listele Partidului România Mare, după alegerile din anul 2000. Timp de patru ani, el a fost deputat de Ilfov și membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Slovacia și Lituania.

Ion Dolănescu, într-o emisiune cu Nadia Comăneci.
Ion Dolănescu, într-o emisiune cu Nadia Comăneci.

Cearta dintre Ionuț și Dragoș Dolănescu

După moartea artistului, a început o ceartă pe avere între Dragoș și Ionuț Dolănescu. Cei doi nu s-au împăcat nici acum. „10 Ani de la plecarea spre ceruri a Tatălui meu, ION DOLĂNESCU”, a scris pe Facebook Ionuț Dolănescu, care a postat și o înregistrare de la parastas.

Un parastas urmează să organizeze astăzi, separat, și Dragoș Dolănescu. „Îmi fac datoria în fața tatălui meu, a religiei și a tradiției. Acum avem (n.r., el și Ionuț Dolănescu) o relație civilizată. Eu acum, prin televizor, transmit salutări. Fiecare om trece prin viață și are anumite întâmplări și scoate anumite concluzii. Eu am scos anumite concluzii și am vrut să fac anumite lucruri în viața asta”, a spus Dragoș, care trăiește în Costa Rica și a venit special pentru parastas.

„Voi veni în țară duminică, 17 martie, iar pe 19, chiar în ziua în care a murit tata, voi merge la cimitir pentru parastas. Ei (Ionuț și familia lui – n.r.) vor face pomana mai devreme, în sâmbăta dinainte. Noi de 10 ani nu mai suntem o familie”, declara Dragoș Dolănescu.

Piese cunoscute ale lui Ion Dolănescu

  • „M-am născut lângă Carpați”
  • „Gorjule, grădină dulce”
  • „De când sunt pe-acest pământ”
  • „Mândro, când ne iubeam noi”
  • „Să-mi trăiască nevestica”
  • „Neuitata mea, Maria”
  • „Au, lele, vino-ncoa” (duet cu Maria Ciobanu)
  • „Face-m-aș privighetoare” (duet cu Maria Ciobanu)
  • „Pe sub dealul cu izvorul” (duet cu Maria Ciobanu)

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×