Soso, câștigătorul Big Brother România, schimbat total după 17 ani! Ce rol are în lupta cu pandemia

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
16/04/2020, 11:16
Soso, câștigătorul Big Brother România, schimbat total după 17 ani! Ce rol are în lupta cu pandemia
Soso, câștigătorul Big Brother România, schimbat total după 17 ani! Ce rol are în lupta cu pandemia. Sursa foto: Instagram.com

Sorin Fișteag, câștigătorul show-ului de televiziune „Big Brother România”, s-a schimbat radical în ultimii ani îndreptându-și atenția către medicină. Soso, așa cum era cunoscut în urmă cu 17 ani, luptă în prima linie la un spital din Germania și mărturisește că îi este teamă să nu se infecteze cu COVID-19. 

Câștigătorul „Big Brother România”, în prima linie în lupta cu coronavirusul

Soso câștiga în urmă cu 17 ani marele premiu în valoare de 50.000 de euro în urma participării la primul reality show din țara noastră, denumit „Big Brother” difuzat la postul de televiziune Prima TV. Sorin Fișteag, pe numele său din buletin, s-a bucurat din plin de banii câștigați, a călătorit, și-a cumpărat un apartament și și-a ajutat familia.

Tânărul și-a îndreptat câțiva ani mai târziu atenția către Facultatea de Medicină, iar la ora actuală este specialist în medicină internă la clinica Bethanien Moers din Dusseldorf, Germania. Soso face parte din echipa de primiri urgențe, așadar se află în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

Soso este medic în Germania unde luptă cu pandemia de COVID-19

Într-un interviu acordat blogului monicaradulescu.eu Sorin Fișteag a mărturisit că îi este teamă să nu se infecteze cu noul tip de coronavirus. Medicul a făcut mai multe dezvăluiri despre cum arată o zi de lucru normală în condițiile de față, dar și care sunt gândurile sale despre situația din țara noastră.

„Da. Îmi este teamă că o să iau virusul și o să îi îmbolnăvesc pe cei din jurul meu. Îmi este teamă că se va îmbolnăvi echipa din spital. Dar nici pompierul nu stă în fața unei case ce arde și se gândește că îi este frică de foc, ci face tot posibilul să limiteze daunele. Pe asta mă concentrez și eu acum. 

Cu toții suntem conștienți că de noi depinde rezultatul acestei crize. Fiecare își dă silința să dea dovadă de profesionalism: medici, infirmiere, asistente. Nu știm pe termen mediu sau lung ce se va întâmpla.

La multe epidemii, pandemii  virusul suferă mutații și nu mai e patogen pentru om. La fel de bine poate să rămână mulți ani prezent în viețile noastre. Orice scenariu este posibil”, a declarat Soso, potrivit sursei menționate anterior.

Sorin Fișteag mărturisește că la ora actuală are un program normal de lucru care îi permite să se relaxeze câteva ore. La spitalul la care lucrează câștigătorul show-ului de televiziune se internează zilnic 2-3 persoane infectate cu noul tip de coronavirus.

De asemenea, medicul a mai spus că fiecare clinică din Germania are propria schemă de tratament, iar tehnicile pe care le folosesc nu sunt foarte „dăunătoare pentru plămâni și sunt o alternativă promițătoare la recomandările actuale”.

În plus, nemții sunt foarte conservatori în privința administrării medicamentelor antivirale sau antimalarice pentru că nu există suficiente studii care să ateste eficiența acestora în terapia uzuală a unei pneumonii virale.

Cât despre situația din România, Soso este de părere că autoritățile au reușit să gestioneze bine criza din cauza pandemiei de COVID-19 prin măsurile impuse până la ora actuală.

Totodată, câștigătorul „Big Brother România” a mai precizat că din păcate mentalitatea românilor este foarte diferită față de cea a nemților referindu-se aici la oamenii care au părăsit izolarea și au împrăștiat virusul și altor persoane sănătoase.

„Cred că România este un exemplu pozitiv pentru modul în care a gestionat criza. Jos pălăria pentru colegii din România pentru toate măsurile luate. Evident că nu poate decurge totul perfect pentru că pot să apară diverse probleme pe parcurs, dar eu spun că s-a acționat la timp și bine.

Mentalitatea oamenilor diferă însă. În România, am văzut că se întâmplă mai des ca oamenii să își întrerupă izolarea și se întâlnesc în continuare cu alți oameni, ceea ce în Germania este foarte rar”, a completat Soso.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×