SOS Australia! Situația se înreătățește de la zi la zi. Incendiile continuă să înghită o suprafață tot mai mare în sud-estul țării, iar fumul a ajuns până în Noua Zeelandă. Autoritățile sunt pur și simplu disperate.
SOS Australia!
Ultima decizia a inflamat și mai mult spiritele. S-a emis un ordin de evacuare care vizează sute de kilometri de coastă, o zonă turistică foarte populară. Imaginile surpind un adevărat exod pe autostrăzi.
Problema este că zonele de acces sunt puține, după ce multe drumuri au fost închise, iar unele stațiuni au fost izolate de flăcări. De altfel, a fost lansată o operațiune pentru a-i evacua pe cei de acolo pe mare și pe calea aerului.
Ordin de evacuare pentru mai multe oraşe
Vă reamintim că incendiile au început în luna septembrie, când în Australia încă era primăvară. Focul a devenit între timp de neoprit. Există și un bilanț devastator până în acest moment – 18 morți, 17 dispăruți, 1.400 de case distruse și 5 milioane de hectare au ars.
Dacă ne raportăm la animale atunci lucrurile sunt și mai crunte. 500 de milioane de animale au fost ucise de flăcări, inclusiv mii de koala, precum și reptile și păsări. Zeci de mii de turişti s-au grăbit să părăsească oraşele populare de pe litoralul Australiei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Oamenii au fugit disperați din calea focului, în timp ce nave militare şi elicopterele au planificate misiuni de salvare a altor mii de persoane captive ale flăcărilor.
La ora actuală, în anumite orași nu mai funcționează decât supermarketurile şi benzinăriile. Aici s-au format cozi interminabile. Atât locuitorii, cât şi turiştii vor să se aprovizioneze pentru a se refugia în adăposturi subterane sau pentru a fugi.
Din păcate, principalele drumuri au fost închise din cauza riscurilor de incendiu, lăsând şoferilor doar câteva rute de scăpare, ceea ce a provocat mari blocaje în trafic.
Peste 50.000 de oameni au rămas fără curent electric şi unele oraşe nu au avut acces la apa potabilă, după ce incendiile catastrofale s-au răspândit în regiune pe 31 decembrie, însângerând cerul şi distrugând oraşe.