Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală autoimună gravă: „Am început să mă simt din ce în ce mai rău”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 08:58
Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală autoimună gravă: „Am început să mă simt din ce în ce mai rău”
Sorina Pintea a fost ministru al Sănătății până de curând. Sursa foto: hepta.ro

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o destăinuire care i-a împietrit pe toți: la finalul anului trecut, lidera PSD din Baia Mare a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă.

Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală gravă

Conform propriilor declarații, Sorina credea că starea ei precară de sănătate era cauzată de oboseala în urma muncii depuse la minister, însă după controale amănunțite a aflat că este mai mult de atât. Fostul ministru ar avea dermatomiozită, o afecțiune care afectează pielea, mușchii și chiar și venele.

„Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene”, a declarat ex-ministrul Sănătății, potrivit știripesurse.ro.

„Am încredere în sistemul medical din România”

„În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline”, a completat Pintea.

„Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat”, a mai spus femeia.

„În momentul de faţă, boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public”, a continuat aceasta.

Sorina nu a vrut să spună despre ce boală este vorba, însă, așa cum se poate citi mai spus, aceasta se va trata în România.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×