Sorin Ovidiu Vântu va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

Traian Terzian   
în Stiri mondene
27/03/2020, 15:48
Sorin Ovidiu Vântu va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă
Tribunalul Bucureşti a decis definitiv ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova, unde executa 11 ani închisoare

Tribunalul Bucureşti a decis definitiv ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova, unde executa 11 ani închisoare.

Sorin Ovidiu Vântu va fi eliberat din închisoare

Iniţial, în luna ianuarie, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare depusă de Vîntu, însă Tribunalul Bucureşti a admis vineri contestaţia depusă de omul de afaceri, astfel încât el va ieşi vineri din Penitenciarul Rahova.

Conform Agerpres, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu avea de executat 11 ani închisoare, pedeapsă rezultată ca urmare a contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare.

Ultima condamnare de 10 ani de închisoare a fost primită de Vîntu în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA.

SOV suferă de TBC și de o formă severă de diabet

El mai are la activ 8 ani închisoare în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014), un an închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă (iunie 2012).

Omul de afaceri suferă de TBC și de o formă severă de diabet. Avocatul lui Vîntu a declarat la începutul acestui an că penitenciarul nu-i poate asigura clientului său condiții decente și că starea lui de sănătate se va agrava dacă nu va fi pus în libertate.

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat de Direcția Națională Anticorupție la 7 ani de închisoare pentru trafic de influență pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu este definitivă și se poate face apel.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că în anul 2008 a primit bani de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Suma de un milion de euro era destinată pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

În vara anului 2018, SOV i-a susținut din închisoare pe românii din afara țării care au venit la protestul anti-PSD din Piața Victoriei. Vîntu spune că protestul diasporei anti-social-democrați ar putea să-i facă pe politicieni să fie mai responsabili şi ar putea genera schimbarea sistemului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×