Soprana Aida Abagief s-a stins din viață. A ținut peste 2.000 de spectacole de-a lungul carierei

Dan Suta   
în Stiri mondene
01/11/2019, 18:19
Soprana Aida Abagief s-a stins din viață. A ținut peste 2.000 de spectacole de-a lungul carierei
Aida Abagief a murit. Sursa foto: wowbiz.ro

Soprana Aida Abagief s-a stins din viață, anunță Universitatea Ovidius din Constanța, unde a fost absolventă. O mare voce a muzicii clasice este plânsă astăzi de colegii de breaslă și de iubitorii genului. Aida Abagief a fost una din cele mai importante figuri lirice ale operei din Constanța, un reper pentru muzica de operă și operetă.

Aida Abagief a fondat Facultatea de Arte din Constanța

„S-a stins o Stea strălucitoare a scenei lirice constănţene, Soprana AIDA ABAGIEF! Soprană recunoscută pe scenele naţionale şi internaţionale, dascăl devotat şi luptător neobosit pentru tinerii artişti constănţeni, suflet ales şi generos, Doamna AIDA ABAGIEF a purtat cu o nobleţe desăvârşită mesajul artei lirice şi a împărţit bucuria muzicii minunate de operă tuturor celor ce au avut nevoie de Artă, Cultură, Iubire! Ne luăm Rămas bun cu durere, ştiind că asemenea ARTIŞTI sunt de nepreţuit şi de neînlocuit!”, sună anunțul morții interpretei.

Aida Abagief a fost și profesoară la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, botează wowbiz.ro. Colegii de catedră și studenții de la Conservatorul constănțean regretă cu o durere profundă trecerea în neființă a marii artiste. Ea a fost fondatoarea facultății și a fost solistă, mai bine de 30 de ani la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din municipiul Constanța.

Moartea Aidei, profund regretată

Studenții și ceilalți profesori și-a amintesc pe Aida Abagief ca pe un artist și dascăl devotat, pasionat de munca pe care o făcea, un adevărat reper profesional și moral care îi încânta pe toți cu simpla ei prezență. A fost una dintre figurile culturale care a îmbogățit lumea artistică și învățământul constănțean.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×