De ce a murit Mihai Constantinescu. Boala care l-a răpus pe îndrăgitul artist

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 20:31
De ce a murit Mihai Constantinescu. Boala care l-a răpus pe îndrăgitul artist
De ce boală a suferit Mihai Constantinescu *foto: a1.ro

Lumea artistică a fost îndoliată de vestea că Mihai Constantinescu s-a stins din viață la Spitalul Floreasca din Capitală, după mai bine de cinci luni de suferință. Îndrăgitul artist a suferit un infarct, dar antecedentele sale cardiace erau destul de grave. Mihai Constantinescu suferise de altfel două operații la inimă.

Mihai Constantinescu a avut două operații la inimă

Problemele de sănătate ale cântărețului nu erau niciun secret pentru rudele și fanii săi. În 2017, el a fost supus celei de-a doua intervenții chirurgicale pe cord. Prima a avut loc în urmă cu 11 ani, când Mihai Constantinescu a trecut printr-o intervenție de înlocuirea a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. Mihai Constantinescu a fost internat în Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Potrivit medicilor care l-au tratat pe artist, acesta suferea de mai multe afecţiuni cardiace: stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. O disfuncție care a apărut în 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cântăreț pe masa de operație, unde a petrecut șase ore.

Ce spunea Mihai Constantinescu, după a doua operație la inimă

În ciuda tutoror acestor probleme de sănătate, Mihai Constantinescu se arăta extrem de optimist după a doua operație la inimă: „Când te gândești că în viata ta trebuie să fie lumină, găsești forță și putere! Eu atât mi-am spus, prima săptămână vreau s-o uit din viața mea, sigur că suferi puțin! Acum mă simt extraordinar și nu îmi vine să cred că eu am trecut din nou printr-o chestie de genul ăsta!”, a declarat cunoscutul cântărețul în 2018, într-o emisiune moderată de Teo Trandafir.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×