De ce a murit Mihai Constantinescu. Boala care l-a răpus pe îndrăgitul artist

De ce a murit Mihai Constantinescu. Boala care l-a răpus pe îndrăgitul artist
De ce boală a suferit Mihai Constantinescu *foto: a1.ro

Lumea artistică a fost îndoliată de vestea că Mihai Constantinescu s-a stins din viață la Spitalul Floreasca din Capitală, după mai bine de cinci luni de suferință. Îndrăgitul artist a suferit un infarct, dar antecedentele sale cardiace erau destul de grave. Mihai Constantinescu suferise de altfel două operații la inimă.

Mihai Constantinescu a avut două operații la inimă

Problemele de sănătate ale cântărețului nu erau niciun secret pentru rudele și fanii săi. În 2017, el a fost supus celei de-a doua intervenții chirurgicale pe cord. Prima a avut loc în urmă cu 11 ani, când Mihai Constantinescu a trecut printr-o intervenție de înlocuirea a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. Mihai Constantinescu a fost internat în Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Potrivit medicilor care l-au tratat pe artist, acesta suferea de mai multe afecţiuni cardiace: stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. O disfuncție care a apărut în 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cântăreț pe masa de operație, unde a petrecut șase ore.

Ce spunea Mihai Constantinescu, după a doua operație la inimă

În ciuda tutoror acestor probleme de sănătate, Mihai Constantinescu se arăta extrem de optimist după a doua operație la inimă: „Când te gândești că în viata ta trebuie să fie lumină, găsești forță și putere! Eu atât mi-am spus, prima săptămână vreau s-o uit din viața mea, sigur că suferi puțin! Acum mă simt extraordinar și nu îmi vine să cred că eu am trecut din nou printr-o chestie de genul ăsta!”, a declarat cunoscutul cântărețul în 2018, într-o emisiune moderată de Teo Trandafir.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×