Sondaj de ultimă oră al CURS! Pe cine ar vota românii azi: PSD, PNL sau partidul Cioloș

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 14:45
Sondaj de ultimă oră al CURS! Pe cine ar vota românii azi: PSD, PNL sau partidul Cioloș
Pe cine ar vota românii la viitoarele alegeri? Sondajul CURS arată!

Sondaj cu votul românilor făcut de Centrul de Sociologie Urgană și Regională! Pro România este în creștere, USR și partidul lui Cioloș pare, deocamdată, că nu o să aibă parte de câștig. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1067 de persoane, chiar la domiciliul respondenților, între datele cuprind în perioada 24 noiembrie-9 decembrie.

Eroarea statistică a fost de +/- 3%, privind datele în funcție de vârsta celor intervievați, la un nivel de încredre de 95%. Un caz deosebit a fost în cazul partidului PLUS, pentru că nu este înfăptuit de mult timp, dar a intrat totuși în în clasament, Cu toate acestea, este cotat doar la 5%.

Sondaj CURS! Ce ar vota românii?

Centrul de Sociologie Urbană și Regională a realizat un sondaj, tip Omnibus. Acesta a fost făcut cu ajutorul a nu mai puțin de 1067 persoane, care au fost intervievate la domiciliu. Totul s-a petrecut în perioada dintre 24 noiembrie-9 decembrie. Duminica ce vine vor avea loc din nou alegeri, iar partidul care pare să domine este din nou Partidul Social Democrat cu 33%. Nu chiar la o mare distanță se află Partidul Național Liberal, cu 20%, urmat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, dar și de Pro România, cu câte 9%. Cele din urmă au rămas Uniunea Salvați România cu 7% și Uniunea Democrată Maghiară din România cu doar 6%. Ultimele de pe listă cu cele mai puține șanse actuale sunt partidul lui Dacian Cioloș, Partidul Libertății, Unității și Solidarității(PLUS) și Partidul Mișcarea Populară, cu doar 5%. Restul partidelor au rămas sub pragul electoral.

Sondaj CURS
Sondaj CURS

Alegeri PSD– Se înregistrează o scădere pentru Partidul Social Democratic, cu toate că sunt la moment în frunte. Problemele interne au dus la o așa răsturnare.
Alegeri Liberari– Descreșterea este într-un ritm lent, dar sigur. Liberalii aveau în mai 25%, în iunie 24%, în septembrie 22%, iar în luna trecut au avut 20%.
Alegeri Pro România– În aprilie abia a cotat 3%, iunie a atins pragul de 5%, în septembrie a crescut la 6%, iar la momentul actual are 9%.
Alegeri USR– Se pare că partidul USR plătește pentru mișcările și deciziile haotice. Abia în noiembrie a ajuns la cota de 7%.
Alegeri PLUS– Dacian Cioloș nu se poate bucura de un posibil câștig. La sfârșitul anului rămâne tot la pragul de 5%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×