Klaus Iohannis cere înlocuirea ”Guvernului Dragnea-Dăncilă”: ”Accident al democrației”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
12/11/2018, 16:13
Klaus Iohannis cere înlocuirea ”Guvernului Dragnea-Dăncilă”: ”Accident al democrației” GALERIE FOTO
Preşedintele României, Klaus Iohannis, cere înlocuirea ”Guvernului Dragnea-Dăncilă

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Muncipiilor din România că este necesară înlocuirea „guvernului Viorica Dăncilă – Liviu Dragnea”, pe care îl descrie ca fiind un „accident al democraţiei româneşti”.

„Există o șansă enormă pentru România, sunteți dvs și colegele și colegii primari din celelalte unități administrativ-teritoriale. România se transformă, iar dvs trebuie să fiți partea care induce schimbări pe care le resimte cetățeanul imediat și direct. Cunosc realizările din multe municipii pe care le reprezentați și pot să spun că sunt impresionante. Lucrurile se mișcă foarte repede și foarte bine.”

Klaus Iohannis cere înlocuirea ”Guvernului Dragnea-Dăncilă”

„Așa nu se poate continua. Politica față de comunitățile locale trebuie să fie făcută transparent, predictibil și trebuie să fie sustenabilă. Această veșnică țopăială fiscală cu care ne-au obișnuit ultimele guverne sunt nu numai de prost gust, ci și de rău augur. O mare îngrijorare pe care o am, pe care sper că o aveți și dvs: Anul 2019. Știți bine că de la 1 ianuarie România va prelua președinția Consiliului UE, o poziție extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiți pentru așa ceva”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, în timpul unei conferinţe de presă primind întrebări
Preşedintele României, Klaus Iohannis, în timpul unei conferinţe de presă

„Acum câteva săptămâni am spus că vom face față rezonabil, dar între timp lucrurile au luat-o razna. Persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demiși și în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total nepregătiți. Cred că și acum în ultimul moment necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești: Guvernul Dragnea-Dăncilă

Nu există nicio perspectivă de bună guvernare, de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave. Să închei cu ceva mai optimist: Centenarul. V-ați implicat, ați organizat festivități, Guvernul nu a făcut-o. Este un moment extrem de important pentru națiune. Realizările României trebuie onorate așa cum se cuvine„, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis cere shimbarea lui Dragnea şi Dăncilă şi a lansat un atac extrem de dur la adresa acestora.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×