Klaus Iohannis s-a întâlnit la Paris cu laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018, Gerard Mourou. Iohannis a făcut o glumă cu acesta, spunându-i că în calitate de profesor de fizică, știe cum este să vorbești în public„nu neapărat interesat şi iniţiat”.
„Mulțumesc domnului profesor Mourou, care a reușit să explice niște lucruri fantastic de complicate, în așa fel încât toată lumea a înțeles care este până la urmă fenomenul și care sunt posibilitățile pentru societate. Domnule profesor, vă spun aceste lucruri în calitatea mea, fosta mea calitate de dascăl de fizică. Știu ce înseamnă să explici unei audiențe nu neapărat interesate și inițiate un fenomen fizic complex”, a declarat președintele României, potrivit stirileprotv.ro.
Gerard Mourou s-a amuzat, iar apoi a dat mâna cu Iohannis
„Întâlnire astăzi la Ambasadă între Președintele României, domnul Klaus Iohannis, profesorul Gérard Mourou, laureat al premiului Nobel pentru fizică în acest an și studenți, cercetători, oameni de știință români și francezi, în cadrul unui eveniment dedicat contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii.
În alocuțiunea sa, șeful statului a evidențiat oportunitățile pentru educație, cercetare, inovare și competitivitate ce trebuie valorificate atât la nivel național, cât și în plan european și mondial. A exemplificat cu proiectul ELI (Extreme Light Infrastructure) de la Măgurele, care reflectă rezultatul unui parteneriat internațional cu multiple beneficii. Despre același proiect și mai ales despre aplicațiile sale a vorbit și profesorul Mourou, unul din cei care au pus bazele ELI în urmă cu zece ani.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Un exemplu la fel de practic a oferit ing. Ileana Florea de la Centrul Național de Cercetare și Științe (CNRS)/Școala Politehnică, vorbind despre proiectul la care lucrează, un microscop pentru nanoștiințe. Și nu în ultimul rând, ne-am bucurat să anunțăm lansarea versiunii iOS a aplicației gratuite pentru telefoane, CelebRO – o istorie de buzunar a românilor din Paris, proiect inițiat de Maria Smaranda și echipa de la RomanianIT”, scrie pe pagina de socializare a Ambasadei României în Franța.