Un primar PNL important, condamnat la aproape 6 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/12/2018, 16:19
Un primar PNL important, condamnat la aproape 6 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte!
Un fost edil a primit condamnarea definitivă!

Un lider important PNL, Adrian Domocoș, a fost condamnat definitiv la 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta a fost găsit vinovat pentru fapte de corupție legate de concesionarea unui teren al Episcopiei greco-catolice din Oradea.

În acest caz, episcopul Virgil Bercea a fost achitat. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să contopească pedepsele aplicate lui Adrian Domocoș în cauza de față cu pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare a altui dosar, în care primarul PNL a fost condamnat în anul 2016.  Concesiunea a fost în schimbul promisiunii lui Adrian Domocoș pentru a susține interesele Bisericii Greco-Catolice.

Adrian Domocoș, primar PNL important, condamnat!

Fostul primar al Beiușului, Adrian Domocoș, a fost condamnat de Intanță la 5 ani și 8 luni de închisoare. Se pare că pedeapsa fostului edil a fost mai apoi diminuată la apel. Astfel că are de executat, în loc de 7 ani, 5 ani și 8 luni. Numele episcopului de la Oradea din același dosar, Virgil Bercea, a fost achitat. „Contopeşte pedepsele principale aplicate în prezenta cauză (…) cu pedepsele de 1 ani şi 10 luni închisoare şi 9 luni închisoare aplicate prin sentinţa penală (…) urmând ca inculpatul Domocoş Adrian Nicolae să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3 ani şi 2 luni închisoare, în final pedeapsa rezultantă fiind de 5 ani şi 8 luni închisoare”, arată decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație  și Justiție.

Adrian Domocoș
Adrian Domocoș

Un comunicat al Direcției Naționale Antifraudă arată că Adrian Domocoș, în perioada anilor 2011-2014, a pretins și a și primit de la o persoană aflată în conducerea Bisericii Greco-Catolice din Beiuș, proprietatea bisericii, cu un titlu de concesiune pe perioada a 29 de ani. Totul în favoarea unei societăți comerciale care este controlată de fostul edil, anume SC Alge Dom Com SRL Beiuș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×