Sondaj IMAS: PNL scade 7 procente, în timp ce PSD ajunge la cel mai bun scor de la europarlamentare încoace. Ce partide nu ar mai atinge pragul parlamentar

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
02/03/2020, 15:03
Sondaj IMAS: PNL scade 7 procente, în timp ce PSD ajunge la cel mai bun scor de la europarlamentare încoace. Ce partide nu ar mai atinge pragul parlamentar
Sondaj IMAS: PNL scade 7 procente, în timp ce PSD ajunge la cel mai bun scor de la europarlamentare încoace. Ce partide nu ar mai atinge pragul parlamentar. Sursa foto: Hepta

Un sondaj legat de alegerile parlamentare realizat de IMAS la comanda Europa FM arată că PNL ar pierde aproape 7% din voturi, comparativ cu alegerile din ianuarie, în timp ce PSD ajunge la cel mai bun nivel de la alegerile europarlamentare din mai 2019.

Sondaj alegerile parlamentare: PNL scade, PSD crește

Conform datelor furnizate de IMAS la cererea Europa FM, Partidul Național Liberal ar pierde în jur de 7% din voturi, față de luna ianuarie 2020, când înregistra un scor de peste 47%, în cazul în care duminică ar avea loc alegerile parlamentare.

Cea mai mare creștere o înregistrează Partidul Social Democrat, în timp ce USR și UDMR ar avea o ușoară scădere, mai arată sondajul IMAS.

Astfel, în cazul în care duminică ar avea loc alegeri parlamentare, 40,7% dintre cei care ar merge la vot ar vota cu PNL, procent aflat în scădere comparativ cu luna ianuarie a acestui an.

Pe de altă parte, Partidul Social Democrat urcă din nou în sondaje și ar strânge 25,8% dintre voturi, un nivel la care nu a mai ajuns de la europarlamentarele din mai 2019.

Ce partide nu ar mai intra în Parlament

Pe locul al treilea s-ar afla Uniunea Salvați România, cu 10% dintre opțiunile de vot.

Celelalte partide ar înregistra scoruri sub pragul electoral de 5 %, anunță sondajul comandat de Europa FM. Astfel, Pro România ar obține 4,6% din voturi, UDMR 4,4%, ALDE 4,3 %, PMP 3,6 % și PLUS 3,5%.

Sondajul, comandat de Europa FM, a fost realizat de IMAS în perioada 11-28 februarie 2020, pe un eșantion de 1.010 persoane. Marja de eroare este de 3,1%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×