Soluția cu bicarbonat de sodiu care curăță și dezinfectează suprafețele unde se adună toți germenii. Care e ingredientul surpriză de care ai nevoie

Dan Suta   
în Stiri mondene
06/04/2020, 12:34
Soluția cu bicarbonat de sodiu care curăță și dezinfectează suprafețele unde se adună toți germenii. Care e ingredientul surpriză de care ai nevoie
Soluția cu bicarbonat de sodiu cu care poți scăpa de germenii de pe suprafețe, la îndemâna oricui. Sursa foto: pixabay.com

Una dintre cele mai ieftine soluții în lupta cu mizeria de pe suprafețe presupune utilizarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu.

Soluția cu bicarbonat de sodiu care curăță eficient locurile murdare din casă

Bicarbonatul de sodiu poate fi de mare folos în această perioadă pentru a curăța bine suprafețele unde se adună toți germenii, vietățile pe care nu le vedem precum acarienii, ori bacteriile dăunătoare sau virusurile care se ascund în cele mai mici particule de praf.

Ai nevoie doar de o linguriță de bicarbonat de sodiu pe care să o pui în apă fiartă. Această combinație dezinfectează foarte bine mai ales țevile, robinetele din casă, cada sau gresia.

Ingredientul surpriză: oțetul de mere

Pentru ca efectul să fie și mai rapid, poți adăuga două lingurițe de oțet de mere, dacă vrei să dai un plus de strălucire anumitor suprafețe. Toate obiectele din casă și mobilierul vor fi lună-bec!

Cele mai murdare locuri din casă sunt cele pe care le atingem cel mai des. Clanțele masa de bucătărie sau chiuveta, dacă nu sunt curățate cât mai des posibil, sunt locurile ideale unde se adună mulți patogeni care ne pot face rău.

Aici includem și vasul de toaletă, care poate fi curățat cu bicarbonat dizolvat în apă fierbinte. Mirosul neplăcut din baie poate fi eliminat și cu oțetul de mere sau combinând apa cu bicarbonat cu zeama stoarsă de la o lămâie.

Când te gândești la toate aceste soluții, îți dai seama cât de ușoară și distractivă poate fi curățenia în casă, dar și cât de ieftină! O să economisești foarte mulți bani căci ingredientele necesare nu împing banii din portofel!

Soluția cu bicarbonat de sodiu și oțet de mere este bună și pentru redarea strălucirii geamurilor și oglinzilor, printr-o simplă pulverizare. La curățare, îți recomandăm să folosești o lavetă uscată sau un prosop moale, de unică folosință. Poți opta chiar și pentru unul clasic, de hârtie, pe care îl găsești în orice magazin.

bicarbonat de sodiu
Cu o singură linguriță de bicarbonat de sodiu poți păstra curățenia din bucătăria ta pentru câteva ore. Sursa foto: pixabay.com
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×