SNSPA, invitată într-un proiect de 1 miliard de dolari! George Soros finanțează totul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 13:45
SNSPA, invitată într-un proiect de 1 miliard de dolari! George Soros finanțează totul GALERIE FOTO
George Soros a invitat SNSPA în proiectul lui. Sursa foto - Olivier Hoslet / EPA / Pool / Anadolu Agency

SNSPA a fost invitată într-un proiect de 1 miliard de dolari! Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, membră a consorţiului european CIVICA, ar putea astfel să colaboreze cu cea mai nouă reţea globală de universităţi.

SNSPA, invitată într-un proiect de 1 miliard de dolari!

În spatele proiectului se află filantropul George Soros. Conducerea facultății salută iniţiativa şi consideră că investiţiile în educaţie şi cercetare sunt în beneficiul studenţilor, al profesorilor şi au un puternic impact asupra publicului larg.

„Dezvoltarea ştiinţelor sociale poate genera soluţii sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, conform unui comunicat de presă al SNSPA.

George Soros finanțează totul

De curând, George Soros a anunţat că intenționează să doneze nu mai puțin de un miliard de dolari pentru a finanţa o nouă reţea de universităţi care să promoveze valorile liberale.

Soros a declarat că este important să investească în instituţii care să lupte împotriva autoritarismului în Statele Unite, Rusia şi China. De altfel, soros nu a ratat momentul și a lansat un nou atac la adresa preşedintelui american Donald Trump.

Cel mai puternic om de pe planetă a fost numit drept „cel mai mare narcisist”. Soros, care a vorbit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, a declarat că noua reţea de universităţi Open Society va începe cu Universitatea Central Europeană, fondată de acesta în 1991.

Acesta a declarat că este timpul ca Fundaţia Open Society să se implice într-un proiect ambiţios şi să dezvolte „o nouă reţea educaţională de care are nevoie lumea”.

„OSUN (Open Society University Network) va fi unică. Va oferi o platformă internaţională pentru educaţiee şi ceretare.

În primă fază vom aduce mai aproape o reţea deja existentă. În a doua fază, vom deschide această reţea spre alte instituţii care vor să se implice şi sunt calificate pentru acest lucru”, a declarat Soros

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×