Dispozitiv explozibil, în apropierea casei lui George Soros. Miliardarul, în pericol

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/10/2018, 13:10
Dispozitiv explozibil, în apropierea casei lui George Soros. Miliardarul, în pericol
George Soros, miliardar originar din Budapesta, Ungaria

Un dispozitiv explozibil a fost descoperit în apropierea casei lui George Soros. Miliardarul este în pericol! Pe scurt, un aparat explozibil se afla în zona locuinței americanului. Pe data de 22 octombrie, proiectilul a fost găsit într-o cutie poștală din zona apropiată lucuinței lui Soros, acesta aflându-se în Westchester County, New York. Autoritățile au fost anunțate îndată, iar, din fericire, dispozitivul nu a apucat să explodeze. Oamenii legii, ajunși la fața locului, au detonat pachetul considerat de ei drept ”suspect”. Acesta a fost dezvăluit în jurul orei 15:45. Poliția locală a transmis pentru The New York Times câteva detalii despre caz. ”Un angajat al reședinței a deschis pachetul și a descoperit ceea ce părea a fi un dispozitiv explozibil”, au spus autoritățile pentru sursa citată mai sus.

Potrivit Agerpres, un angajat a dus dispozitivul într-un loc pe care el îl credea sigur, ulterior anunțând poliția. Bărbatul a crezut că este potrivit să-l ducă în pădure. În momentul în care autoritățile au primit alarma, pachetul suspect a fost preluat de ei, mai apoi detonat cât mai repede, pentru ca toată lumea să fie în siguranță. Informațiile din presă relevă că George Soros nu se afla atunci la domiciliu.

Dispozitiv explozibil aproape de casa lui George Soros!

Însă, cine este Soros? György Schwartz, un economist, activist în zona politică, filantrop, dar și om de afacei american, originar din Budapesta, Ungaria. Născut în familia unui scriitor evreu, a copilărit în orașul natal și supraviețuit Holocaustului.

Dispozitiv explozibil arpaoe de casa lui George Soros
Imagine în case se află George Soros

Numele său a devenit din Schwartz în Soros datorită plăcerii tatălui său pentru limba esperanto, care a dorit să-și schimbe numele. ”Soros” însemnând ”a se înălța”. În anul 2009, averea sa a fost estimată de revista Forbes, aceasta fiind aproape de opt miliarde de euro. Iată câteva detalii despre un alt miliardar al lumii și reușita lui: Combinatul siderurgic din Galați, preluat de un miliardar indian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×