Smaranda Milu Nemethi a murit la doar 37 de ani. Pictorița a pierdut lupta cu o boală grea

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 20:42
Smaranda Milu Nemethi a murit la doar 37 de ani. Pictorița a pierdut lupta cu o boală grea
Tânăra pictoriță a fost răpusă de cancer, la doar 37 de ani

O veste tragică a îndoliat astăzi lumea artei. Pictorița Smaranda Milu Nemethi a murit la doar 37 de ani. Artista originară din Carei a pierdut lupta cu cancerul.  Deși reușise să învingă boala în primă fază și părea să fie totul bine, din păcate aceasta a recidivat.

Doliu în lumea artei. A murit pictorița Smaranda Milu Nemethi, la doar 37 de ani

Smaranda Milu Nemethi s-a născut în 1987 și a absolvit Universitatea de Arte Plastice și Design din Cluj Napoca. La cei 37 de ani ai săi, era o mare iubitoare de artă și o pictoriță apreciată, lucrările sale bucurându-se de succes în rândul specialiștilor.

În anul 2014, o veste tristă a căzut ca un trăznet. Smaranda a aflat că răceala agresivă cu care se confrunta de mai multă vreme era, de fapt, un cancer  pulmonar în stadiu patru, cu metastază cerebrală frontală. De asemenea, pictorița a suferit și o intervenție chirurgicală pe creier.

Smaranda Milu Nemethi era originară din Carei
Smaranda Milu Nemethi era originară din Carei

Cancerul a răpus-o la 37 de ani

În speranța unui diagnostic cel puțin acceptabil, Smaranda a apelat la serviciile medicilor din Germania.  În urma unei noi evaluări, oncologii au definit mărimea și extinderea tumorii cancerigene ca fiind caracteristică stadiului 3.

„ Când am aflat că mai am puţin de trăit, am avut de ales între a fericită sau tristă. Am ales să fac tot ce îmi stă în putinţă să îi fac fericiţi pe ai mei şi aceasta a fost prima lecţie pe care am primit-o de la cancer. Apoi au urmat multe altele şi asa am început să scriu blogul de pe www.helpsmaranda.com, care a devenit sursa de inspiraţie pentru alţi pacienţi, care au început să mă sune şi să-mi ceară sfaturi. Îmi părea rău pentru ei, dar m-am bucurat că experienţa mea îi poate ajuta pe alţii 
Citeşte întreaga ştire:Smaranda Milu Nemethi a murit la 37 de ani. Pictorița a pierdut lupta cu o boală nemiloasă” , spunea Smaranda Milu Nemethi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×