Smaranda a murit! De ce boală suferea fetița simbol de la protestele din Piața Victoriei

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/10/2018, 21:31
Smaranda a murit! De ce boală suferea fetița simbol de la protestele din Piața Victoriei GALERIE FOTO
Smaranda Cărare, tânăra care s-a remarcat în timpul protestelor din Piața Victoriei în 2017, a murit

Smaranda, adolescenta cu unul din mesajele simbol care au străbătut internetul în perioada protestelor din Piața Unirii din 2017, a murit. Tânăra a suferit de cea mai necruțătoare boală: cancer. Smaranda Cărare a fost surprinsă în februarie cu un mesaj uimitor, care a circulat rapid în spațiul virtual.

Fata avea în mâini o foaie pe care scria că a fost nevoită să chiulească tocmai pentru a-și susține țara. Foarte amuzată, a scris atunci pe un site de socializare că ar fi trebuit să facă rost de o scutire pentru această ocazie. Un an și jumătate a trecut de la momentul în care s-a prezentat la proteste. Acum… Smaranda nu mai este, cancerul a doborât-o prea devreme.

Smaranda, tânăra care a murit, suferea de o boală necruțătoare
Smaranda, tânăra care a murit, suferea de o boală necruțătoare

Smaranda a murit. A fost ”fetița-simbol” a protestelor din 2017

Smaranda Cărare, fata care a susținut România în Piața Victoriei în februarie, a fost răpusă de cancer. O luptă crâncenă cu nemiloasa boală i-a adus sfârșitul. Anul acesta trebuia să devină majoră și să se gândeacă la viitor, dar nu s-a mai putut.

„S-a dus Smaranda. A plecat în lumea zânelor cu păr de soare, lăsându-ne la fel de ticaloși, neputincioși, meschini, indiferenți, sinecuriști mărunți și în genunchi. Țara asta nu i-a dat nicio șansă! Țara asta proastă care găsește mereu milioane pentru referendumuri, pomeni și catedrale, iar pe cei mai nevinovați dintre oameni îi trimite la moarte! Roxana, mama greu încercată a îngerului, pur și simplu nu am cuvinte…”, este mesajul unei prietene apropiate, Camelia Tabacu.

Smaranda era foarte iubită de colegi. Aceștia îi trimiteau des mesaje de încurajare
Smaranda era foarte iubită de colegi. Aceștia îi trimiteau des mesaje de încurajare

Mesajul mamei Smarandei, după ce fata a murit

O asemenea plecare crâncenă ar lăsa în lacrimi pe oricine, membrii familiei fiind cei mai afectați. Așadar, mama Smarandei, adolescenta care a fost surprinsă la protestele din februarie susținându-și drepturile, i-a adresat ultimele cuvinte:

„Smaranda va fi depusă la capela mare Bellu ortodox astăzi în jurul orelor 14. Înmormântarea ei va avea loc mâine la ora 12. Pentru toți cei care doriți să vă luați rămas bun de la ea, vă aşteptăm cu drag.Mulțumesc mult din suflet tuturor celor care au fost alături de noi, care ne-au ajutat, Dumnezeu să vă binecuvânteze şi pe ea să o odihnească”, a scris îndurerată mama Smarandei Cărare.

Familia și colegii o plâng acum pe Smaranda
Familia și colegii o plâng acum pe Smaranda

Colegii au fost alături de Smaranda, până în ultima clipă

Desigur că cei care i-au fost aproape zi de zi, colegii săi, au încercat până în ultima clipă să o ajute, așa că au creat anunțuri peste anunțuri pentru a strânge banii necesari vindecării Smarandei, adolescenda cu cel mai simplu mesaj din Piata Victoriei. 

„Smaranda, elevă a Colegiului Național “Ion Luca Caragiale”, a pierdut lupta cu cancerul. Anul trecut, prietenii săi au susținut un spectacol caritabil în mai multe licee, inclusiv al nostru. S-au strâns bani, a fost operată, însă, din păcate, boala a recidivat. Noi suntem alaturi de familia şi colegii ei! Odihneşte-te în pace, Smaranda!”, a fost mesajul scris pentru Smaranda pe pagina revistei liceului în care a învățat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×