Situație de urgență privind clima adoptată de Parlamentul European! Rezoluția prin care se declară starea de alertă pentru climă și protecția mediului a fost adoptată cu 429 de voturi pentru, 225 împotrivă și 19 abțineri. La Strabourg s-a adoptat rezoluția cu privire la COP25 cu 430 de voturi pentru, 190 împotrivă și 34 de abțineri. O serie de state, administrații locale și oameni de știință au declarat că planeta se confruntă cu o situație de urgența privind clima.
Situație de urgență privind clima!
Rezoluţia de urgenţă climatică a fost propusă de grupul Verzilor/ EFA. „Este timpul ca UE să declare urgenţă climatică şi de mediu şi să stabilească măsuri concrete privind modul de acţiune. Parlamentul trebuie să cadă de acord asupra acţiunilor”, a transmis grupul la începutul săptămânii. Sunt prevăzute reducerea emisiilor în ceea ce priveşte transportul internaţional pe mare şi aerian. Ţările membre Uniunii Europene ar trebui să îşi dubleze contribuţiile la Green Climate Fund.
Paşii care vor fi făcuţi în următorii 10 ani vor avea impact asupra umanităţii pentru următorii 10.000 de ani, mai spun cei din grupul verzilor. La începutul lunii noiembrie, Comisia de Mediu a transmis că Uniunea Europeană ar trebui să îşi ia angajamentul privind zero emisii de dioxid de carbon până în 2050 la Conferinţa ONU şi să îşi sporească ambiţiile privind reducerea emisiilor până în 2030.
Parlamentul European, rezoluție de ultim moment!
De remarcat că două sectoare ce vor fi afectate de noile politici europene sunt transportul aviatic și transportul maritim. Parlamentul Europan a cerut accelerarea reducerii emisiilor globale din aceste sectoare, iar o misiune dificilă îi va reveni Adinei Vălean, comisarul european pe Transport. Deputații consideră că nivelul de ambiție existent este insuficient pentru reducerea semnificativă a emisiilor din aviație și sectorul maritim
Înaintea conferinţei ONU privind climatul – COP25 – care va avea loc în luna decembrie la Madrid, Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa alimentaţiei a aprobat o rezoluţie prin care cere UE să îşi adapteze strategia pe termen lung pentru a ajunge la neutralitate climatică până în 2050. Între timp, eurodeputaţii au votat rezoluţia prin care solicită UE să îşi prezinte strategia de atingere a neutralităţii climatice până în 2050. Acest lucru ar garanta că UE va rămâne un lider mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice. Trebuie specificat că rezoluţia în sine prevede ca Pactul ecologic european, anunţat de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să includă un obiectiv de reducere a emisiilor cu 55% până în 2030, pentru a putea atinge obiectivul de neutralitate climatică până în 2050.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet