Sistemul medical se revoltă. O asistentă medicală a demisionat pentru că nu a vrut să consulte neechipată un pacient cu febră

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 21:48
Sistemul medical se revoltă. O asistentă medicală a demisionat pentru că nu a vrut să consulte neechipată un pacient cu febră
Sistemul medical se revoltă. O asistentă medicală a demisionat pentru că nu a vrut să consulte neechipată un pacient cu febră. Sursa foto: Hepta

O asistentă medicală din Timișoara a preferat să demisioneze decât să consulte un pacient cu febră, fără a avea un echipament de protecție, scrie Libertatea.

O asistentă a demisionat pentru că a refuzat să consulte un pacient cu febră

Personalul medical începe să fie tot mai reticent în tratarea persoanelor ce prezintă simptome asemănătoare celor cauzate de coronavirus. Astfel se explică și cazul asistentei medicale din Timișoara, care a demisionat pentru că nu a vrut să consulte neechipată un pacient cu febră.

O asistentă de pe secția de nefrologie de la Spitalul Județean Timiș a refuzat să consulte o pacientă venită pentru dializă, dar care avea febră, pe motiv că nu este echipată corespunzător, ținând cont de numărul tot mai mare de infecții cu COVID-19.

Potrivit publicației Ziua de Vest, asistenta a spus că nu va consulta pacienta fără un echipament de protecție, iar șeful acesteia i-ar fi spus „Dacă nu vă convine, demisionați!”. Astfel, cadrul medical și-a depus demisia, lucru confirmat și de managerul spitalului.

Șeful unității medicale a declarat că va avea o discuție cu medicul care i-a transmis asistentei să demisioneze, însă spune că spitalul este echipat corespunzător.

Asistenta medicală nu era echipată corespunzător

Astfel, Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timiș, a declarat pentru Libertatea că este la curent cu situația asistentei și că va investiga acest eveniment.

„Din ce mi-au spus colegii, el a recunoscut că i-a spus doamnei asistente că, dacă nu îi convine, atunci poate pleca. Urmează ca eu să am o conversaţie cu dânsul, dar vreau mai întâi să discute Comisia de Anchetă. Tocmai ca să pot avea o privire obiectivă, de ansamblu, asupra situaţiei”, a spus managerul Spitalului Timiș.

Astfel, Pătrașcu spune că va fi efectuată o anchetă internă în acest caz, mai ales că sunt anumite proceduri noi ce trebuie respectate de personalul medical.

„Sunt proceduri şi totul se face sub semnătură. Ancheta va verifica dacă asistenta şefă a notificat şi a cerut echipamentele. Dacă nu a notificat, de ce? Dacă a notificat doar şeful de secţie, de ce nu s-a notificat mai departe? Sau, dacă s-a notificat persoana avizată, de ce nu s-au primit materialele”, a mai precizat șeful unității medicale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×