Sindicaliștii din Sănătate trag un semnal de alarmă: ”Se pune în pericol capacitatea sistemului de a asigura serviciile medicale”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 15:59
Sindicaliștii din Sănătate trag un semnal de alarmă: ”Se pune în pericol capacitatea sistemului de a asigura serviciile medicale”
Sindicaliștii din Sănătate trag un semnal de alarmă în ceea ce privește echipamentul de protecţie al salariaţilor

Sindicaliștii din Sănătate trag un semnal de alarmă în ceea ce privește echipamentul de protecţie al salariaţilor, având în vedere numărul tot mai mare de cadre medicale infectate cu coronavirus.

Sindicaliștii din Sănătate trag un semnal de alarmă

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” cere modificarea regulilor privind echipamentul de protecţie considerând că acesta pune în pericol capacitatea sistemului de a asigura serviciile medicale necesare, mai ales că tot mai mulţi români despre care nu se suspectează că ar avea coronavirus, sunt depistaţi pozitivi.

Conform news.ro, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită public Ministerului Sănătăţii şi întregului Guvernul completarea şi corectarea de urgenţă a Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei COVID 19.

”Analizând procedura care stabileşte situaţiile în care salariaţii din sănătate au dreptul de a purta echipamentul individual de protecţie , Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ a demonstrat că aceasta conţine o serie întreagă de erori, omisiuni, incoerenţe/contradicţii şi nu protejează salariaţii în toate situaţiile”, se arată în semnalul de alarmă tras de sindicaliștii din Sănătate.

”Solicităm evidenţa zilnică a numărului salariaţilor din sănătate infectaţi”

”Cu alte cuvinte, procedura prevăzută într-un document semnat de ministrul Sănătăţii nu asigură un nivel suficient de protecţie pentru salariaţii din Sănătate, fiind necesară schimbarea ei”, se mai arată în mesaj.

”Atragem atenţia asupra faptului că numărul tot mai mare de salariaţi din sănătate infectaţi dovedeşte erorile existente în procedură, situaţia punând în pericol capacitatea sistemului sanitar de a asigura serviciile medicale necesare în următoarea perioadă”, mai notează sindicaliștii.

”În spitale apar din ce în ce mai mulţi pacienţi care nu sunt identificaţi iniţial ca fiind purtători COVID 19, fiecare dintre aceştia contaminând un număr foarte mare de salariaţi, pe fondul absenţei unui minim echipament de protecţie individuală”, continuă cereea acestora.

Potrivit sindicaliștilor, Spitalul Judeţean Suceava, Spitalul Universitar Bucureşti, Spitalului Judeţean Covasna constituie tot atâtea dovezi ale situaţiei în care salariaţi care au tratat pacienţi ce s-au dovedit ulterior că erau contaminaţi COVID 19 nu au purtat un minim echipament de protecţie, deoarece acesta nu este prevăzut de procedura MS.

”Solicităm totodată ministrului Sănătăţii să publice evidenţa zilnică a numărului salariaţilor din sănătate infectaţi împreună cu descrierea situaţiei care a generat problema, pentru a putea corecta în mod corespunzător procedurile de lucru”, au mai transmis sindicaliştii.

România a intrat de luni în ”zona galbenă”, înregistrând peste 500 de pacienți bolnavi de coronavirus. În acest moment, în țara noastră sunt 576 de cazuri, cinci decese, iar 73 de persoane au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×