Silvana Rîciu, mesaj emoționant după moartea lui Nelu Bălășoiu: „Sunt mulțumită sufletește că l-am putut ajuta pe acest mare artist al neamului nostru românesc”

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
24/04/2020, 17:33
Silvana Rîciu, mesaj emoționant după moartea lui Nelu Bălășoiu: „Sunt mulțumită sufletește că l-am putut ajuta pe acest mare artist al neamului nostru românesc”
Silvana Rîciu, în lacrimi după moartea lui Nelu Bălășoiu. I-a fost alături regretatului artist până în ultima clipă. Sursa foto: spynews.ro

În urmă cu câteva zile, Nelu Bălășoiu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți de muzică populară de la noi, se stingea din viață pe un pat din Spitalul Județean Suceava, anunțul fiind făcut chiar de Ionuț, fiul său, prin intermediul rețelelor de socializare. Regretatul solist a ajuns pe mâna medicilor după ce a intrat în comă diabetică, iar ulterior a suferit un atac vascular cerebral.

Silvana Rîciu a transmis un mesaj emoționant după moartea lui Nelu Bălășoiu

De asemenea, acesta a fost diagnosticat cu noul coronavirus, boală care a ucis deja 552 de români și pe care  a contractat-o, cel mai probabil, chiar din spital. Trecerea sa în neființă a întristat întreaga suflare a muzicii populare românești și a generat nenumărate mesaje din partea colegilor de breaslă. Printre cei care au simțit să aștearnă câteva cuvinte în mediul online se numără și Silvana Rîciu, care în trecut i-a fost alături lui Nelu Bălășoiu, organizând o amplă campanie de strângere de fonduri.

În urmă cu 2-3 ani făceam pentru el o campanie pentru a-l ajuta și cum Dumnezeu lucrează prin oameni, ne-a scos atunci in cale o doamna cu suflet mare, doamna Viorica Munteanu de la căminul de bătrâni Victor din Ilișești, lângă Suceava.

Dumneaei l-a luat atunci acolo, a avut grijă de el. Asa a rânduit Cel de Sus, ca ultimii 2 ani din viața lui să fie liniștiți și frumoși datorită acestei doamne”, a scris Silvana pe contul său de Facebook.

Cântăreața de muzică populară s-a ocupat și de funerarii

Totodată, împreună cu Ionuț Bălășoiu, unul dintre fii artistului care s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani și cu administratorul căminului de bătrâni în care acesta și-a petrecut ultimii ani din viață, Silvana Rîciu a încercat să găsească un loc de veci. A trebuit, însă, să ia legătura cu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și al Calatisului, pentru ca Nelu Bălășoiu să fie înmormântat într-un cimitir din Capitală.

Sunt mulțumită sufletește că l-am putut ajuta pe acest mare artist al neamului nostru românesc. Ultima oară a fost acum. Era nevoie de un loc de veci în București și Dumnezeu mi-a dat gândul bun să îl sun pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și al Calatisului, un om deosebit, care s-a îngrijit imediat de a rezolva această problemă a noastră.

Dumnealui e un mare iubitor de artă, tradiții, artiști. Nu am cuvinte să îi pot mulțumi îndeajuns pentru ajutor…Implicarea mea a început aproximativ în urma cu 3 ani când părintele Efrem (n.r.de la Mănăstirea Dervent ) mi-a arătat o poză cu Nelu Bălășoiu, poza în care pur și simplu nu l-am recunoscut.

Atunci l-am căutat să văd dacă îl pot ajuta cu ceva. Așa am ajuns atunci să fac pentru el o campanie (cu două televiziuni) pentru a-l ajuta. Au fost oameni care au pus bani în contul lui, dar cel mai mare câstig a fost că datorită acelor emisiuni, Nelu Bălășoiu a ajuns gratis la un cămin de bătrâni de lângă Suceava, datorită unei doamne cu suflet mare care s-a oferit să îl ajute.

Trecea atunci prin cea mai neagră perioadă a vieții lui, dar a fost salvat. Avea multiple diagnostice de boli fizice și un diagnostic de boală psihică. Avea nevoie de îngrijire de specialitate permanentă. Doamna Viorica Munteanu, împreună cu echipa dumneaei de la căminul Victor din Ilișești, au reușit să facă minuni cu Nelu Bălășoiu, să îl pună pe picioare.

La ei ajunsese piele si os. Avea 40 kg. A stat acolo vreme de 2 ani până la acest episod ce i-a fost fatal. Nelu Bălășoiu nu a murit de coronavirus, așa cum s-a tot spus în presă. A fost chemată salvarea pentru că avea glicemia foarte mare. A fost dus la spital și acolo a făcut și un accident vascular cerebral și a intrat în comă, fiind conectat la aparate. Probabil coronavirusul l-a luat de acolo din spital, dar nu coronavirusul a fost cauza decesului, ci celelalte probleme ( diabetul și AVC-ul).

Nimeni altcineva de la căminul de bătrâni unde era el nu are coronavirus, deci clar Bălășoiu a luat virusul din spital. Din păcate, la înmormântare nu pot participa prieteni sau admiratori, ci doar membrii familiei. Vor fi acolo, la căpătâiul lui, fiul său Ionuț (singurul din familie de altfel, care a mers mereu la cămin să-și viziteze tatăl) și dna Viorica Munteanu, administratora căminului de bătrâni, care l-a îngrijit pe artist.

Din fericire Nelu Bălășoiu îsi consolidase în ultimii 2 ani de viață, relația cu fiul lui Ionuț, împreună cu care a și făcut ultimele lui înregistrări și filmari. Probabil că fiul lui îi va duce cântecele lui mai departe”, a scris Silvana Rîciu după moartea lui Nelu Bălășoiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×