Sigurii europeni care nu știu de coronavirus. Situație controversată la un show TV popular

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 09:58
Sigurii europeni care nu știu de coronavirus. Situație controversată la un show TV popular
Sigurii europeni care nu știu de coronavirus sunt concurenții show-ului Big Brother. Sursa foto: Facebook.com

Concurenții unui show celebru de televiziune nu știu absolut nimic despre ceea ce se întâmplă la ora actuală în lume. Producătorii emisiunii Big Brother Germania nu i-au informat pe concurenți despre pandemia de coronavirus cu care mai multe țări se confruntă în momentul de față.

Concurenții Big Brother Germania nu știu despre coronavirus

Pandemia de coronavirus nu a ajuns la urechilor unor persoane care concurează într-un show TV foarte popular. O mână de europeni, mai exact, un grup de 1 persoane format din bărbați și femei care participă la emisiunea Big Brother versiunea germană nu au nicio informație în ceea ce privește virusul cu care se confruntă peste 100 de țări din lume.

Cel de-al 13 sezon al emisiunii din Germania a început pe 6 februarie cu doar câteva zile înainte să fie raportat primul caz pozitiv. Producătorii au mai introdus alți 4 concurenți în casa din Köln cu trei zile înainte ca țara lor să raporteze primul deces în privința acestui virus, așadar aceștia sunt „izolați”, dar nu știu nimic despre situația de afară. 

Ultimii doi concurenţi care au intrat în casa Big Brother au fost testaţi pentru coronavirus înainte să li se permită participarea la emisiune. Testele au fost negative, relatează theguardian.com.

Concurenții, informați doar în cazul îmbolnăvirii unei rude

Singurii oameni din toată Europa care nu știu despre COVID-19 sunt informați, potrivit producătorilor emisiunii, doar atunci când rudele lor se îmbolnăvesc. În plus, realizatorii Big Brother au declarat ziarului german Süddeutsche Zeitung că cei 14 gospodari au primit „măsuri speciale de igienă”, dar nu au spus despre ce anume este vorba. 

După ce aceste informații au ajuns în spațiul public și au fost relatate pe larg de postul de televiziune Sat. 1 producătorii germani și-au schimbat ușor poziția și le-au dat concurenților posibilitatea să pună întrebări despre starea națiunii, dar și să primească mesaje video de la rude.

Concurenții, „carantină accidentală” din cauza pandemiei de coronavirus

Concurenții Big Brother Germania nu sunt singurii care stau în carantină în mod accidental și nu cunosc situația de afară. Și concurenții aceluiași show din Brazilia și Canada sunt în aceeași situație.

În momentul de față Germania are cel puţin 1.850 cazuri de infectare şi trei decese. Germania se află pe locul 3 în Europa la numărul de îmbolnăviri cu coronavirus, după Italia și Franța. Ministrul federal al Sănătății Jens Spahn a declarat într-o conferință de presă că fiecare cetățean trebuie să contribuie la minimizarea răspândirii virusului.

La nivel global au fost confirmate 124.519 de cazuri şi 4.607 decese în 118 ţări şi teritorii, conform informaţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii actualizate în data de 12 martie 2020.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×