Wall Street, cel mai grav declin consemnat după 1987! Trump a vorbit despre declanșarea unei recesiuni

Traian Terzian  
înStiri de ultima ora
17/03/2020, 09:06
Wall Street, cel mai grav declin consemnat după 1987! Trump a vorbit despre declanșarea unei recesiuni
Indicii bursieri de pe Wall Street au înregistrat cel mai grav declin consemnat după 1987

Indicii bursieri de pe Wall Street au înregistrat luni cel mai grav declin consemnat după 1987, iar indicele S&P 500 a închis la cel mai redus nivel din decembrie 2018.

Wall Street, cel mai grav declin consemnat după 1987

Conform Reuters, cel mai grav declin consemnat după 1987 pe Wall Street vine pe fondul îngrijorării investitorilor că pandemia de coronavirus este un oponent prea puternic faţă de capacitatea de luptă a băncilor centrale, parlamentarilor sau a Casei Albe.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Indicele S&P 500 a scăzut cu 12%, cel mai amplu declin după ”Luna Neagră” produsă în urmă cu trei decenii. Declinul a avut loc în pofida reducerii suprinzătoare a dobânzii de politică monetară, cu un punct procentual, la un interval de 0-0,25%, efectuată duminică de Rezerva Federală (Fed), într-o şedinţă de urgenţă care a avut loc înaintea şedinţei programată să aibă loc marţi şi miercuri.

Acţiunile au scăzut şi mai mult după ce preşedintele Donald Trump le-a cerut americanilor să înceteze timp de 15 zile majoritatea activităţilor sociale şi să nu se adune în grupuri mai mari de 10 persoane, într-un nou efort agresiv de reducere a răspândirii coronavirusului în Statele Unite.

Marile companii europene au încheiat ziua la cel mai redus nivel din 2012

Președintele Donald Trump a avertizat şi că este posibilă declanşarea unei recesiuni. Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 12,93%, S&P 500 cu 11,98%, iar Nasdaq Composite cu 12,32%. Tranzacţiile cu acţiuni incluse în cei mai importanţi trei indici de pe Wall Street au fost suspendate timp de 15 minute la scurt timp după deschiderea bursei, indicele S&P 500 coborând cu 8%, peste pragul de 7% care declanşează blocarea automată a tranzacţiilor.

Componenta acţiunilor imobiliare din cadrul S&P 500 a scăzut cu 16,5%, cel mai mult dintre cele 11 sectoare ale inducelui, consemnând cel mai mare declin procentual după 2009. Cea mai mică scădere a fost înregistrată de componenta sectorului bunurilor de consum, care a scăzut cu 7%. Componenta sectorului tehnologiei a pierdut la rândul ei 13,9%, un declin record consemnat într-o singură zi pentru acest domeniu care a fost principalul motor al pieţei bull.

Și acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni la cel mai redus nivel atins după 2012, pe fondul pandemiei de coronavirus care face ravagii în Europa, măsurile semnificative de relaxare monetară anunţate de băncile centrale nereuşind să calmeze investitorii în privinţa impactului economic.
Indicele pan-European STOXX 600 a scăzut cu 4,9%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 5,3%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 5,75%, Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a coborât 6,1%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 7,88%.
Coronavirusul a făcut ravagii în întreaga lume, iar numărul victimelor creşte la nivel global. Au fost înregistrate zeci de mii de cazuri de infectare și mii de morți, cele mai multe decese fiind semnalate în China.
Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×