Sfinții 40 de Mucenici. Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie s-o rostești pe 9 martie ca să ai noroc tot anul

Alexa Serdan  
înStiri mondene
08/03/2020, 16:11
Sfinții 40 de Mucenici. Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie s-o rostești pe 9 martie ca să ai noroc tot anul
Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești în ziua de Sfinții 40 de Mucenici. Sursa foto: pixabay.com

Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia sunt cinstiți anual în data de 9 martie, iar credincioșii rostesc în această zi de sărbătoare rugăciuni care să-i apere de orice necaz, cea mai puternică rugă făcând parte din Acatistul dedicat celor 40 de mucenici care au murit în chinuiri groaznice pentru că au refuzat să se închine idolilor.

Cine au fost Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, pomeniți pe 9 martie

Cei 40 de mucenici care sunt sărbătoriți anual pe 9 martie au trăit în vremea împăratului Licinius (308-324) și aveau mai multe origini printre care se numără romană, greacă și armenească. Aceștia făceau parte din Legiunea a XII a Fulminata din Armenia, dar pentru că au refuzat să se închine la idoli au fost băgați în temniță și bătuți cu pietre timp de 8 zile.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Cum v-aţi arătat ascultători către mai marii voştri în războaie,aşa să ascultaţi şi acum porunca împăratului,aducând jertfă zeilor”, le-a spus conducătorului garnizoanei din Capadocia, păgânul Agricola atunci când au fost aduși să se închine idolilor, cei 40 de mucenici refuzând fără a sta pe gânduri.

„Cum am luptat şi am biruit pe vrăjmaşi pentru împăratul pământesc,tot aşa vom lupta şi pentru Împăratul ceresc împotriva vrăjmaşilor Lui”, a mărturisit căpetenia celor 40 de mucenici Kyrion.

Guvernatorul Agricola este cel care a ordonat ca mucenicii să fie condamnați la moarte prin înghețare în lacul din Sevastia. Credința lor nemărginită și rugăciunile către Dumnezeu au făcut o minune și astfel apa lacului a înghețat. Cei 40 de mucenici au trecut la cele veșnice după ce li s-au zdrobit picioarele cu ciocanele.

Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești pe 9 martie de Sfinții 40 de Mucenici

„Veniți, popoare, să-i cinstim cu evlavie pe Sfinții lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevasta, care pentru lupta lor au dobândit cununi luminoase și nestricăcioase. O, voi, care vă bucurați de cinstirea întregii Biserici, care ați dobândit de la Dumnezeu darul facerii de minuni prin moaștele voastre, fiți ocrotitorii noștri, ai celor ce vă cinstim pomenirea.

Rugați-vă pentru noi, fericiților Mucenici, ca să dobândim tărie în lupta cu patimile, răbdare în îndurarea necazurilor, credință nestrămutată în făgăduințele Domnului, smerenie adevărată și mântuirea sufletelor noastre.

Nu ne lăsați pe noi să cădem fără de ridicare în adâncul deșertăciunii acestei lumi, nu ne lăsați să ni se împietrească de tot inimile în nepăsarea timpului în care trăim, nu lăsați să înghețe inimile în viforul acestui veac. Zid de apărare să fiți împrejurul nostru și loc de scăpare din cursele vrăjmașului.

O, preacinstit Sobor, tămăduiește neputințele noastre, ale credincioșilor slăbiți pe cale, ca să nu ne biruiască și să nu ne batjocorească necuratul vrăjmaș, care încearcă în tot chipul să ne abată de la lupta cea mântuitoare.

Voi, Sfinților Mucenici, care toate le-ați suferit cu îmbărbătarea Duhului Sfânt, în credință și rugăciune îndelungată, nu încetați să ne întăriți și pe noi, cei ce ne minunăm de tăria sufletelor voastre strigând Domnului: Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Cel ce Te proslăvești în sfinții Tăi, slavă Ție! Amin”. 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×