Serbia închide granițele pentru cei care vin din țări afectate de coronavirus, incusiv pentru elvețieni

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 11:38
Serbia închide granițele pentru cei care vin din țări afectate de coronavirus, incusiv pentru elvețieni
Serbia închide granițele țării, de frica coronavirusului. Sursa foto: seenews.com

Serbia și-a închis marți granițele pentru călătorii din țările cele mai afectate de focarul de coronavirus, inclusiv Elveția, pentru a preveni răspândirea bolii, a declarat guvernul într-un comunicat.

Serbia închide granițele țării, de frica coronavirusului

Interdicția temporară se aplică persoanelor care sosesc „din Italia, anumite provincii din China, Coreea de Sud, Iran și unele părți ale Elveției”, potrivit unui comunicat. Guvernul nu a spus când va fi ridicată interdicția sau pentru ce părți ale Elveției se aplică.

Ambasada Serbiei la Berna a declarat că companiile aeriene Air Serbia și Elveția au blocat în prezent zborurile din Elveția spre Serbia.

Ambasada Serbiei în Elveția le recomandă cetățenilor săi din Elveția să nu călătorească acasă

Până în prezent, patru persoane din Serbia, inclusiv o cetățeană chineză, au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Există peste 500 de cazuri cunoscute în Elveția și trei decese confirmate.

„Ambasada Republicii Serbia la Berna recomandă tuturor cetățenilor Republicii Serbia din Confederația Elvețiană, în conformitate cu instrucțiunile generale ale serviciilor elvețiene competente, să evite călătoria în Serbia, cu excepția cazului în care este absolut necesar”, a declarat Natalija Gunjić , purtător de cuvânt al ambasadei Serbiei la Berna.

Oficial, aproximativ 71.000 de persoane de origine sârbă trăiesc în Elveția (cifra din 2015), în timp ce în jur de 2.300 de elvețieni trăiesc în Serbia – mulți cu dublă naționalitate.

Săptămâna trecută, autoritățile din Israel au decretat carantină obligatorie pentru turiștii care sosesc din Elveția, Germania, Franța, Spania și Austria, așa cum s-a întâmplat și pentru cei care se întorc din Italia, China și Singapore.

În Europa, Austria a încălcat unilateral regulile Uniunii Europene privind libera circulație a persoanelor marți prin interzicerea intrării în țară a celor care sosesc din Italia. Acesta este primul caz în care au fost introduse restricții de liberă circulație întrecele 26 de țări ale Uniunii Europene.

De asemenea, este prima dată când s-au impus controale la frontieră din motive de sănătate din UE. Serbia este în prezent în tratative de aderare la UE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×