Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului! 35 de voturi pro, 26 împotrivă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 12:09
Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului! 35 de voturi pro, 26 împotrivă GALERIE FOTO
Serban Nicolae ar putea ajunge numărul 1 în Senat. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Șerban Nicolae este candidatul PSD pentru șefia Senatului! Grupul social democraților a avut nevoie de un vot intern pentru a se putea decide. În favoarea acestei propuneri au votat 35 de social-democraţi, iar 26 au fost împotrivă.

Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului!

Anunțul a fost făcut chiar de senatorul PSD Florian Bodog. De remarcat că scrutinul la grup s-a desfăşurat în două tururi. La început, în luptă au intrat Şerban Nicolae, Titus Corlăţean şi Radu Ştefan Oprea.

Primii clasaţi pentru turul doi au fost Şerban Nicolae şi Radu Ştefan Oprea. A fost momentul în care comitetul liderilor grupurilor politice din Senat a decis ca noul preşedinte al Camerei superioare a Legislativului să fie ales în şedinţa plenului de miercuri.

35 de voturi pro, 26 împotrivă

Vă readucem aminte că pe 2 februarie, la începutul sesiunii, Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Senatului după ce CCR a decis, pe 22 ianuarie, că alegerea sa este neconstituţională.

„Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost publicată decizia CCR şi motivarea acesteia”, spunea Meleşcanu de la tribuna Senatului. Tot atunci, plenul a votat vacantarea postului de preşedinte al Senatului.

La începutul sesiunii, după demisia lui Meleşcanu, PSD a anunţat că îl susţine pe Titus Corlăţean pentru a prelua atribuţiile de preşedinte al Senatului, PNL – pe Alina Gorghiu, iar USR – pe Vlad Alexandrescu.

”Din fercire pentru mine, beneficiez de sprijinul colegilor, foare bine pregătiţi, cu cariere pe cont propriu cât se poate de respectable şi care şi-au dorit solidaritate”, a declarat Şerban Nicolae, la finalul şedinţei.

”Vă daţi seama că am fost liderul grupului trei ani şi jumătate tot ceea ce am decis la grup s-a respectat cât se poate de onest şi de bună credinţă.

De altfel, cred că activitatea mea în Senat este sufciient de bine cunoscută ca să primesc sprijinul altor grupuri parlamentare sau al altor partide”, a mai declarat Şerban Nicolae.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×