Senzorii Bosh care salvează mașinile diesel sunt fabricați în România. Mașinile electrice și automobilele autonome sunt viitorul, dar nemții de la Bosh au simțit pericolul noilor norme impuse de Comisia Europeană și au găsit o soluție la problema pe care motoarele diesel o aveau.
Va mai dura până când oamenii vor renunța definitiv la motoarele care poluează excesiv mediul înconjurător. Inginerii companiilor s-au gândit deja cum ar putea să evite o astfel de catastrofă în industria constructoare de mașini. Bosh vine cu o soluție pentru motoarele diesel care vor emite doar 13 mg/km oxizi de azot, limita obligatorie UE fiind de 120 mg/km.
Senzorii Bosh salvează mașinile cu motor diesel
Uniunea Europeană le cere inginerilor ca noile mașini pentru pasageri să fie testate în conformitate cu RDE pe un traseu cu drumuri urbane, extraurbane și autostrăzi și să emită cel mult 168 miligrame de NOx pe kilometru. Această limită va fi redusă la 120 mg din 2020, iar noile motoare diesel fabricate de Bosh pot atinge 12 miligrame de NOx în cadrul circuitului de testare. Acestea ating aproximativ o zecime din limita care se va aplica după 2020.
„Noul proces anunţat de Bosch vizează optimizarea modului de gestionare a temperaturii gazelor de eşapament, reducerea emisiilor de oxid de azot la o zecime din limita legală permisă şi nu necesită un nou echipament, a explicat Denner. Sistemul menţine un nivel stabil al emisiilor chiar la temperaturi scăzute”, a adăugat oficialul Bosch, potrivit dcnews.ro.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17