Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, plagiat în lucrarea de doctorat: „Am făcut totul cu bună credință”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
02/12/2018, 16:54
Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, plagiat în lucrarea de doctorat: „Am făcut totul cu bună credință” GALERIE FOTO
Cătălin Ioniţă, şeful de la DGA, a fost acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat

O parte din lucrarea de doctorat a şefului de la Direcţia Generală Anticorupţie, Cătălin Ioniţă, este preluată dintr-un fragment a articolului denumit “Probleme juridice privind conţinuturile negative din Internet” apărut în 2003.

Cătălin Ioniţă afirmă că a făcut totul cu bună credinţă într-o perioadă în care nu exista opţiunea de verificare anti-plagiat şi se declară nevinovat de acest lucru.

Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, plagiat în lucrarea de doctorat

“Vreau să ştiţi că am făcut totul cu bună credinţă. Cele mai multe texte sunt scrise de mine, iar restul sunt preluate din materialul bibliografic. Lucrarea a fost coordonată după standardele de atunci şi a fost citită de mai mulţi profesori. Nu exista la momentul acela posibilitatea de verificare a plagiatului.

Cred că trebuie analizat şi în contextul respectiv. Dacă este ceva în neregulă, vreau să îmi asum. Sunt un om care, de-a lungul carierei, şi-a asumat orice. Orium, suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca şi absenţa mea din familie”, a spus Cătălin Ioniţă, citat de stirileprotv.

Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie
Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie

În momentul în care chestorul Cătălin Ioniţă a venit la conducerea DGA, era urmărit penal, iar Ministerul Afacerilor Interne explica situaţia acestuia: “Conform prevederilor legale, un poliţist poate fi eliberat dintr-o funcţie ocupată prin concurs în cazul în care pe numele său a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi dobândeşte calitatea de inculpat. Facem precizarea că în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio informare oficială de la vreo instituţie a statului cu privire la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia.

Astfel, în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu este în situaţia legală care să permită schimbarea domnului chestor principal Cătălin Ioniţă din postul de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie. Acest lucru se poate face numai la solicitarea acestuia. De asemenea, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×