Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost numită în funcţie în plină pandemie de coronavirus: „Suntem depăşiţi de situaţie!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 18:48
Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost numită în funcţie în plină pandemie de coronavirus: „Suntem depăşiţi de situaţie!”
Până când lucrurile se vor linişti, doresc sa le mulţumesc colegilor mei de la DSP Timiş pentru tot efortul supraomenesc de care au dat dovadă. SURSA FOTO: Profimedia

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Mariana Rădulescu, numită în această funcţie în urmă cu doar două săptămâni, a trimis o scrisoare deschisă Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş prin care exprimă că sunt „depăşiţi de situaţie”. Rădulescu vorbeşte despre orgoliile mărunte şi pasarea de responsabilităţi, citează news.ro

Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost numită în funcţie: „Suntem depăşiţi de situaţie!”

”Încă de la început, doresc sa mentionez că scopul acestei scrisori deschise este unul singur: un apel la responsabilitate instituţională, la celeritatea factorilor de decizie şi, nu în ultimul rând, la o pandemie de umanitate, solidaritate şi toleranţă din partea tuturor cetăţenilor acestui judeţ!”, îşi începe Mariana Rădulescu, şefa DSP Timiş, scrisoarea către Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş şi mass-media.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Astăzi, situaţia pe care o traversam cu totii, din cauza pandemiei de Covid-19, este una unica! Viaţa noastră s-a schimbat de la o zi la alta şi, in continuare, este intr-o perpetua transformare. Tot astazi, nimeni nu ştie sa spună când vom reveni la normal şi de când ne vom putea bucura unii de ceilalţi, aşa cum o făceam înainte. Aşadar, este vremea in care toleranta, solidaritatea, empatia, umanitatea şi responsabilitate publica, cu atât mai mult cu cât in joc sunt vieţile cetăţenilor acestui judeţ, ar trebui sa primeze şi sa fie dezideratul nr 1 al tuturor instituţiilor publice, implicate in lupta împotriva Covid-19.

„Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieţi omeneşti”

Nu doar la nivel declarativ, ca sa dam bine la camera tv sau la poza de grup, ci şi faptic! Şi acest lucru se poate face doar prin comunicare rapida şi doar asumarea răspunderii, nu prin pasarea responsabilităţilor sau prin supraîncărcarea unor instituţii publice care, şi aşa, sunt in pragul colapsului din lipsa de personal, de pârghii legislative etc.

Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieţi omeneşti, lucru absolut de neacceptat, atât pentru mine cât şi pentru colegii mei!”, mai scris Rădulescu în scrisoarea sa.

Şefa DSP Timiş mai spune că indiferent de scenarii, „sunt depăşiţi de situaţie”:  ”Indiferent câte comisii sau comitete de criza am infiinta, indiferent câte ore preţioase am pierde in discuţii sterile şi in şedinţe interminabile, indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie sa recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect faţă de cei cărora trebuie sa le asiguram liniştea şi supravieţuirea, ca suntem depăşiţi de situaţie!

„Totul se desfăşoară într-o notă politică şi beneficiul capitalului electoral”

Şi NU suntem depăşiţi datorita faptului ca NU avem profesionişti in domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului ca pasăm responsabilităţi de la unul la celalalt si ca, incredibil, ne este teama sa ne asumam decizii logice şi fireşti, care ar putea salva vieti omeneşti! Mai grav este faptul ca ne este teama sa vorbim şi sa spunem ce gândim, pentru ca totul se desfăşoară intr-o nota politica şi beneficiul capitalului electoral.

Cred cu tărie ca binele comun şi sănătatea publica a comunităţii, pe care o reprezentam şi din care facem parte, ar trebui sa primeze, in fata oricărui calcul electoral mizerabil, cinic şi lipsit de sens, cu atât mai mult in aceste momente complicate”, mai scris Rădulescu.

„Până când lucrurile se vor linişti, doresc sa le mulţumesc colegilor mei de la DSP Timiş pentru tot efortul supraomenesc de care au dat dovadă”

Şefa DSP dă asigurări că instituţia pe care o conduce face tot posibilul pentru a limita îmbolnăvirile de coronavirus: ”Oamenii muncesc, de circa 5 săptămâni, minim 14 ore pe zi, 7 zile din 7! Nu ne-am plâns niciodată şi nici nu am pasat responsabilităţi. Din contra, ne-am asumat toate sarcinile profesionale si le-am dus la îndeplinire, in timpi reali, aşa cum am ştiut mai bine, in folosul comunităţii şi al beneficiarilor nostri”

Mariana Rădulescu le-a mulţumit în final colegilor săi pentru „efortul supraomenesc de care dau dovadă”:  ”Până când lucrurile se vor linişti, doresc sa le mulţumesc colegilor mei de la DSP Timiş pentru tot efortul supraomenesc de care au dat dovadă, până în aceste momente şi, nu în ultimul rând, pentru profesionalism şi sacrificiu!

Adevăraţi eroi, fără nicio exagerare! Sunt mandra de voi! Sentimentele mele de respect, recunoştinţa şi colegitate merg si către toti managerii de spitale si şefii de secţii clinice din judeţul Timiş care au înţeles şi s-au implicat, fără rezerve, in realizarea “Planului Alb”, menit sa combată efectele pandemiei.

Mariana Rădulescu, numită director după ce fosta şefă a fost demisă din cauza proastei gestionări a crizei de coronavirus!

O adevărată echipa, un monobloc, un interes comun! Totodata, gândurile mele bune merg şi către cadrele medicale, medici de familie şi doctori de pe sectiile clinice, care au înţeles bine situaţia actuala, au gestionat neajunsurile şi care, ora de ora, lupta alături de angajatii DSP Timiş, sa ţină lucrurile sub control şi sa limiteze, cât mai mult, pierderile de vieţi omeneşti. Aveti toată recunoştinţa şi inima mea!”, şi-a încheiar Rădulescu scrisoarea.

Mariana Rădulescu a fost numită în funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş în data de 10 martie. Fosta şefă, Cornelia Malac a fost demisă din cauza gestionării proaste a pandemiei de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×