Sectorul 5 din Capitală, fără apă caldă și căldură. Mai multe școli vor fi închise din cauza frigului din clase

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 16:56
Sectorul 5 din Capitală, fără apă caldă și căldură. Mai multe școli vor fi închise din cauza frigului din clase
Din cauza faptului că Primăria Capitalei nu a achitat plățile către principalul producătorul de energie electrică şi termică, Elcen riscă să nu își mai permită să plătească materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz și nici salariile propriilor angajați.

Mii de locuitori ai Sectorului 5 din Capitală nu au apă caldă și nici căldură de mai multe zile, iar situația nu pare să se rezolve foarte curând, chiar dacă Termoelectrica București a fost bombardată cu plângeri din partea bucureștenilor, dar și a Primăriei de sector.

Sectorul 5 din Capitală, fără apă caldă și căldură

Chiar și primarul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a transmis un mesaj dur la adresa Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, despre care spune că îşi bate joc de cetăţenii sectorului.

„DEJA E PREA MULT!

Compania Municipală Termoenergetica București (ex RADET) își bate joc de cetățenii Sectorului 5, nerăspunzând nici solicitărilor acestora și nici insistențelor repetate ale Primăriei Sectorului 5, de a comunica termenul în care va fi soluționată avaria care lasă, de câteva zile, mii de cetateni din Sectorul 5 fără căldură și fara apă caldă.

”Sunt mii de sesizări de la cetățenii nemulțumiți”

Și aceasta în contextul în care suntem în pericol ca, de luni, să fie întrerupte cursurile în 3 unități de învățământ (Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja”, Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” și Grădinița nr.185), din cauza lipsei căldurii.

Sunt mii de sesizări de la cetățenii nemulțumiți, adresate de aceștia direct Companiei Municipale Termoenergetica București, cât și, spre informare si ajutor, Primăriei Sectorului 5. Toate au rămas fără răspuns”, a scris Daniel Florea pe pagina sa de Facebook.

Primarul spune că nu are nicio putere în această problemă și că așteaptă și el ca toți ceilalți locuitori din sector să se rezolve situația apei calde și a căldurii.

„Primăria Sectorului 5 rămâne alături de cetățeni ca și în alte astfel de situații și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a convinge Termoenergetica să-și facă datoria!

Din păcate, primăriile de sector nu au atribuţii în acest domeniu şi nu au nici o posibilitate de rezolvare. De aceea, vă rugăm să vă adresați în scris, la adresa de e-mail asociațiideproprietari@sector5.ro, pentru a ne semnala problemele în furnizarea apei calde și a agentului termic.

Noi le vom prelua și vom insista instituţional pentru soluționare către Compania Municipală Termoenergetica București”, a mai scris primarul Sectorului 5.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×