Secția de Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă. O purtătoare de coronavirus a intrat în contact cu cel puțin 50 de persoane

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
12/03/2020, 08:16
Secția de Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă. O purtătoare de coronavirus a intrat în contact cu cel puțin 50 de persoane
Secția de Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă după descoperirea unei paciente cu coronavirus. Sursa foto: profimediaimages.ro

Coronavirusul a lovit și la Petroșani, unde Secţia de Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă pentru dezinfecţie, după ce o tânără confirmată cu temutul virus a fost internată în spital.

Secția de Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă după descoperirea unei paciente cu coronavirus

Femeia a fost luată cu ambulanța, apoi a mers la o clinică privată, unde și-a făcut un RMN, apoi a ajuns la Spitalul Petroșani în căutarea unui diagnostic. Când într-un final a primit acel diagnostic, a rămas șocată. Avea coronavirus și intrase în contact deja cu cel puțin 50 de persoane.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Până acum, autorităţile au descoperit 50 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacienta cu coronavirus, care a plecat de acasă, deşi era izolată la domiciliu, şi s-a plimbat prin mai multe secţii ale spitalului. Acum, toate persoanele identificate au fost testate pentru coronavirus.

Oamenii au fost izolați la domiciliu

„Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Au fost recoltate probe, se vor recolta şi mâine. Sunt 50 de persoane până acum. Sunt izolate la domiciliu, dar se continuă ancheta pentru a se stabili exact toate persoanele cu care a intrat în contact.

Toate persoanele identificate până acum sunt cadre medicale. Ea, încercând să-şi găsească un diagnostic, a luat legătura cu mai multe cadre medicale. A mers şi cu Ambulanţa, a fost şi la un laborator de imagistică din Hunedoara.

La Neurologie nu tot personalul este izolat, dar e clar că secţia este închisă ca să se realizeze dezinfecţia şi tot ce este …reorganizarea secţiei. (…) Pacienţii cu care a stat în cele 5 ore sunt izolaţi şi li s-au recoltat probe”, a declarat pentru MEDIAFAX, Cecilia Birău, purtător de cuvânt DSP Hunedoara. Potrivit reprezentanţilor DSP Hunedoara, testele au fost trimise la Timişoara şi se aşteaptă rezultatul.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×