Secretul prăjiturii Parlament. Ce o face atât de dulce?

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
21/04/2019, 16:58
Secretul prăjiturii Parlament. Ce o face atât de dulce? GALERIE FOTO
Va prezentam reteta prajiturii Parlament

Cu toții am gustat prăjitura Parlament sau dacă nu am făcut-o până acum, am pierdut o experiență culinară pentru care papilele noastre gustative ne vor blama mult timp de-acum încolo. Este dulce și foarte rafinată, iar odată ce i-ai aflat secretul, o vei putea prepara exact la un cofetar profesionist!

Află secretele prăjiturii Parlament cu o rețetă ușor de preparat

Pentru a face rețeta pe care urmează să v-o prezentăm, nu trebuie să fiți un expert în bucătărie, ci trebuie doar să fiți atent pentru câteva minute. Rețeta prăjiturii Parlament este una simplă, dar formată din mai multe etape. Se face foarte ușor deși poate la prima vedere nu pare așa. Odată încercată vă veți îndrăgosti de prăjitura Parlament și va deveni imediat prăjitura tradițională pentru familia dumneavoastră, nelipsită de la masa de Paște, de Crăciun și la orice altă sărbătoare.

Combinația de blat cu nucă prăjită , frișcă, ciocolată și biscuiți însiropați în cafea aromataă cu rom este senzațională, iar copiii o vor adora de la prima degustare.

Reteta prajiturii Parlament este una usoara

Ingredientele necesare pentru rețeta prăjituriibParlament:

  • 2 căni nucă prăjită,
  • 7 ouă, 7 linguri zahăr,
  • 7 linguri nucă măcinată,
  • 7 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • 500 mililitri de frișcă bătută,
  • 400 de grame de cremă de ciocolată,
  • 500 de greme de biscuiți

Mod de preparare:

Se ia o tava și se tapetează cu hartie de copt. Așezi nucile prăjite pe toată suprafața sa.  Cu ajutorul unui mixer, bați albușurile cu zaharul pana când obții o bezea, apoi cu ajutorul unei linguri amesteci usor nuca cu făina cernuta li cu praful de copt. Torni peste nuca si nivelezi.

Dai tava la cuptor la aprox. 180 grade celsius pentru aproximativ 15-20 minute. Când blatul e copt răstorni pe un platou, astfel încât nuca să rămână deaspura. Peste blatul copt și răcit întindem crema de ciocolată. Pune într-un bol cafeaua și înmoaie biscuiții în ea și acoperi cu ei blatul uns cu cremă de ciocolată.

Pentru cremă, înmoi gelatina în apa rece. Mixezi gălbenușurile cu zahărul și cele 3 linguri de lapte, apoi le fierbi pe abur până se îngroașă, apoi adaugi gelatina. Bați frișca în care încorporezi  gălbenușurile cu gelatina, cu mișcări lente. Întinzi această cremă peste prăjitura, pe care o dai la rece 1-1,5 ore.

Pentru decor, încălzești frișca până la punctul de fierbere, iar apoi adaugi ciocolata ruptă în bucăți.  Amesteci bine, lași la temperat și, cu ajutorul unei spatule, întinde peste crema de frisca. Decorezi după preferință.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×