Se schimbă taxa de drum, în Ungaria! Din 3 februarie, șoferii sunt obligați să facă asta

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 09:09
Se schimbă taxa de drum, în Ungaria! Din 3 februarie, șoferii sunt obligați să facă asta
Se schimbă taxa de drum, în Ungaria! Din 3 februarie, șoferii sunt obligați să facă asta

Cei care tranzitează Ungaria vor avea noi obligațiuni. Transportatorii care trec prin țara vecină trebuie să introducă noi informații în sistemul de colectare al taxelor de drum HU-GO, precum certificatul de înmatriculare, anul fabricației și marca autovehiculului.

Toate acestea pentru o verificare a încadrării în normele de poluare. „Cetățenii români (transportatori) care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ungaria că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, începând din 03 februarie 2019 se instituie o obligație nouă de încărcare a datelor în sistemul de colectare a taxelor de drum HU-GO. Scopul îl reprezintă setarea corectă a încadrării în categoria de poluare și modernizare a verificării”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Atenție, șoferi! Se schimbă taxa de drum

Se schimbă taxa de drum, în Ungaria! Din 3 februarie, șoferii sunt obligați să facă asta
Se schimbă taxa de drum, în Ungaria! Din 3 februarie, șoferii sunt obligați să facă asta

„Societatea “National Toll Payment Services” (NTPS) Plc., în cadrul sistemului HU-GO, care oferă posibilitatea de plată a taxei rutiere a autovehiculelor de marfă, care depășesc greutatea maximă admisă de 3,5t, a inițiat un program de dezvoltare al cărui scop este depistarea încadrărilor necorespunzătoare în categoriile de poluare, ajungându-se astfel la dezvoltarea verificării și modernizarea încasării taxei rutiere”, precizează reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIADAX.

Ministerul a explicat despre noua procedură care va fi introdusă gradual pentru transportatorii ce tranzitează Ungaria, în concordanță cu directiva Eurovigneta.

„În prezent se realizează etapa de încărcare cu date a programului. Pe pagina HU-GO.hu< http://HU-GO.hu> toți utilizatorii au posibilitatea să furnizeze datele de înregistrare de tip nou (marca, anul fabricației, seria șasiului, certificatul de înmatriculare). Începând din 03 februarie 2019, aceste informații trebuie furnizate în mod obligatoriu în sistemul HU-GO de către clienții care înregistrează un autovehicul cu indicativ al unei țări străine sau care modifică datele unui autovehicul deja înregistrat. Ulterior, încărcarea datelor va trebui realizată în cazul tuturor clienților HU-GO, ale căror date solicitate nu sunt disponibile în mod corespunzător”, anunță MAE.

„Informațiile solicitate în decursul încărcării datelor sunt necesare pentru dovedirea corectitudinii încadrării în categoria de poluare. După validarea de către NTPS Plc. a datelor încărcate, cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2019, va putea începe în Ungaria verificarea mai intensă, de tip nou, a veridicității încadrării în categoria de poluare și, pe lângă aplicarea amenzii, sistemul HU-GO va corecta în mod automat, cu informarea clientului, categoria de poluare furnizată greșit, sau, în cazul clienților care își îndeplinesc obligația de încărcare a datelor, va obliga autovehiculul în discuție la plata unei taxe rutiere corespunzătoare celei mai nefavorabile categorii de poluare, în concordanță cu directiva Eurovigneta. În asemenea cazuri, clienții vor plăti taxa rutieră pentru categoria de poluare cea mai nefavorabilă până când își îndeplinesc, în privința autovehicului de marfă în discuție, obligația de încărcare corectă a datelor”, explică sursa menționată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×