România, somată să restituie taxele auto ilegale! Când își recuperează șoferii banii

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/01/2019, 17:48
România, somată să restituie taxele auto ilegale! Când își recuperează șoferii banii
România este somată să restituie taxele auto ilegale

Comisia îndeamnă România să respecte legislația UE în ceea ce privește restituirea taxelor auto ilegale! Joi, 24 ianaurie, România a primit un aviz motivat pentru că nu asigură rambursarea totală și imediată taxelor de înmatriculare a autoturismelor de ocazie achiziționate din alte state membre. Astfel, Curtea de Justiție a UE a decis că aceste taxe încalcă normele UE.

Iar, dacă România nu va lua măsuri în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită cazul în fața Curții de Justiție a UE.

România este somată să restituie taxele auto ilegale!

Prin pachetul său lunar de hotărâri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, Comisia urmărește achiziționarea în justiție a statelor membre ce nu și-au îndeplinit obligațiile care le revin în temeiul legislației UE, Aceste decizii, ce vizează multiple sectoare și domenii de politică ale UE, au ca scop asigurarea corespuncătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

România, somată să restituie taxele auto ilegale! Când își recuperează șoferii banii
Comisia îndeamnă România să respecte legislația UE în ceea ce privește restituirea taxelor auto

Primele decizii adoptate de Comisie, în mai, grupate pe domenii de politică, includ 60 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea lucrurilor obligatorii, 132 de avize motivate și 9 cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. De asemenea, Comisia Europeană închide 14 cazuri în care diferendele cu sttele membre în cauză au fost soluționate fără să fie necesară continuarea procedurii.

Dacă România nu va lua măsuri în următoarele două luni, Comisia va trimite cazul în fața Curții de Justiție UE

În categoria taxe auto mai intră și cele cu ajutorul cărora protejăm mediul. „Trebuie să facem noi calcule în aşa fel încât să nu plângem după aceea de zeci de milioane de euro. Până la această oră, o formă care să fie agreată, fără niciun dubiu, care să nu aibă repercusiuni mari asupra noastră a tuturor nu s-a găsit.

Deci, nu am găsit varianta optimă care să poată să confere, cumulate, toate plângerile şi să nu avem nicio problemă din punct de vedere juridic”, a declarat ministrul Mediului, Gațiela Gavrilescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×