Românii din Italia au luat cu asalt serviciul de Înmatriculări Auto! Legea a început să producă efecte

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 16:26
Românii din Italia au luat cu asalt serviciul de Înmatriculări Auto! Legea a început să producă efecte
Marea radiere!

Românii din Italia iau cu asalt Serviciile de Înmatriculări Auto pentru a-și radia vehiculele înregistrate în România. Începând cu luna decembrie, cetățenii români au început să se prezinte la serviciile de înmatriculări din toate județele. În acea lună, în Italia, s-a modificat legislația, vizate fiind restricțiile pentru un rezident de a circula cu o mașină înregistrată cu luna decembrie. Această măsură a fost luată pentru că mulți cetățeni străini care locuiesc în Peninsulă își înmatriculau autoturismele în alte țări, pentru a beneficia de costuri ale asigurărilor mai reduse.

De la începutul anului, până miercuri, 9 ianuarie, la Iași, nu au fost înregistrate 565 de cereri de radiere a unor mașini, aproximativ 250 fiind depuse de români care locuiesc în Italia. Ambasada României din Italia a transmis: ”Pentru nerespectarea dispoziţiilor mai sus menţionate, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 euro şi 2848 euro.

Românii din Italia au luat cu asalt serviciul de Înmatriculări Auto, pentru a-și radia vehiculele

În astfel de situaţii, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană (,,Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulaţiei vehiculului, transportul şi depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public.

Românii din Italia au luat cu asalt serviciul de Înmatriculări Auto! Legea a început să producă efecte
Românii din Italia au luat cu asalt serviciul de înmatriculări auto

În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispoziţiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancţiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”).”

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×