Dezastru pentru românii din Italia: își pot pierde mașinile, în 60 de zile

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/12/2018, 14:13
Dezastru pentru românii din Italia: își pot pierde mașinile, în 60 de zile
Românii din Italia au scris sute de mesaje la postarea ambasadei României la Roma, prin care își exprimă nemulțumirea față de noile prevederi ale legii

Românii din Italia au toate motivele să fie furioși. O modificare legislativă le dă o lovitură de proporții, făcându-i să piardă totul în doar 60 de zile.

Potrivit articolului 93 din Codul Rutier italian, intrat în vigoare pe data de 4 decembrie, le este interzis, cu câteva excepții, celor care au rezidența în Italia de peste 60 de zile să circule cu o mașină înmatriculată în străinătate.

Românii din Italia își pot pierde mașinile, în 60 de zile

Drept urmare, românii din Italia au scris sute de mesaje la postarea ambasadei României la Roma, prin care își exprimă nemulțumirea față de noile prevederi ale legii.

Dezastru pentru românii din Italia: își pot pierde mașinile, în 60 de zile
O modificare legislativă le dă o lovitură de proporții, făcându-i să piardă totul în doar 60 de zile

”Cred că e un abuz grosolan…practic majoritatea celor ce conduc o maşină înmatriculată în România nu sunt proprietari şi dispun de un contract de comodat, făcut la un notar…deci autorităţile italiene sechestrează automobile ale unor proprietari români majoritatea nu au reşedinţa în Italia, deci ca urmare proprietarii ar trebui să dea în judecată statul italian”, a scris românul.

”Practic sechestrează bunul unui cetățean european”

În continuare, acesta a denumit acțiunea statului italian drept batjocură față de cetățenii români. ”Practic sechestrează bunul unui cetăţean european şi îşi bat joc de notarii români”, a adăugat românul furios.

Dezastru pentru românii din Italia: își pot pierde mașinile, în 60 de zile
Românii din Italia au toate motivele să fie furioși

Cât espre excepții de mai sus, acestea constau în dispoziții legale prevăzute a unor cazuti de concesiune în leasing, închiriere ori în comodat. Astfel, în cazul unui automobil deținut în baza unui contract în leasing, închiriat fără concudătorul auto de la o societate comercială din alt stat din UE sau aparținând Stațiului Economic European, fară reprezentanță în Italia ori în cazul existenței unui contract de comodat, totul este în regulă. Însă, în lipsa acestui document, titularul autovehiculului este considerat proprietarul vehiculului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×