Se închid şcolile în România? Care sunt condiţiile şi ce zice Ministerul Educaţiei

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 12:24
Se închid şcolile în România? Care sunt condiţiile şi ce zice Ministerul Educaţiei
Când se închid şcolile în România, după ce vremea rea a început să pună stăpânire pe ţară

Ministerul Educaţiei a făcut precizări cu privire la posibilitatea de închidere a şcolilor în această iarnă, după ce frigul a pus stăpânire pe întreaga Românie. A venit iarna, nu mai e nicio îndoială, chiar dacă din punct de vedere calendaristic am mai avea la dispoziţie câteva zile de toamnă.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea, a anunțat că nu se vor închide școlile în București, după ninsorile care au căzut începând de miercuri dimineață: “Nu închidem nicio școală. Până la momentul acesta, nicio școală nu ne-a semnalat probleme”, a declarat pentru Marina Manea pentru Edupedu.ro.


Astfel, condiţiile de a fi suspendate cursurile ţin, bineînţeles de starea vremii, dar şi de specificul zonei în care acstea se află, urmând ca decizia finală să fie luată de către reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare. În acelaşi timp, zilele în care şcolile vor fi închise vor fi ulterior recuperate.

Când vor fi închise şcolile din România

„În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigura parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învaăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB”, este precizarea pe care cei din Ministerul Educaţiei au făcut-o cu privire la posibilitatea de suspendare a cursurilor.

Structura acestui an şcolar este în felul următor: semestrul I, în perioada: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019 şi semestrul al II-lea, în perioada: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019. Zilele libere vor veni după cum urmează: vacanţa de iarnă, în perioada: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019, vacanţă intersemestrială, în perioada: 2 – 10 februarie 2019, vacanţa de primăvară, în perioada: 20 aprilie – 5 mai 2019, precum şi vacanţa de vară, în perioada: 15 iunie – 15 septembrie 2019.

În România s-a instalat frigul, a dat deja prima ninsoare iar întreaga ţară a fost lovită de un val de frig, care nu va mai pleca aşa uşor, cu una, cu două. Astfel, există posibilitatea ca şcolile să fie în cele din urmă închise.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×