Se închid școlile, după epidemia de gripă? Anunțul făcut de Sorina Pintea

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 10:36
Se închid școlile, după epidemia de gripă? Anunțul făcut de Sorina Pintea

A fost declarată epidemie de gripă la nivel național, în România! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut anunțul printr-o conferință de presă, în această dimineață. Vaccinul este singura cale de a ne feri de virusul gripal, întărește aceasta.

În momentul de față școlile rămân deschise. Pot exista însă situații în care într-o clasă sunt peste 20% de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal, iar instituția de învățământ poate hotărî închiderea acesteia.

Se închid școlile? Ce spune Sorina Pintea, după confirmarea epidemiei gripale

Se închid școlile, după epidemia de gripă Anunțul făcut de Sorina Pintea
Se închid școlile, după epidemia de gripă Anunțul făcut de Sorina Pintea

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat epidemie de gripă, deoarece s-au înregistrat trei săptămâni epidemice consecutiv, iar bilanțul deceselor a ajuns la 54. Aceasta spune că a comandat 30.000 de vaccinuri și recomandă românilor să se vaccineze.

„Este vorba de infecţii respiratorii în şcoli, nu de gripă, în sudul ţării şi focare izolate în rest. Am precizat că trebuie să aplicăm măsurile care se impun în cazul unei epidemii. Aşa cum precizam, este vorba de o decizie care se poate lua pe plan local, după discuţii cu Inspectoratele Şcolare şi nu la nivel naţional. Pintea

Nu se poate pune problema unei carantine, nu trăim această situaţie extremă. Este ceva normal, aşa evoluează gripa câteodată. Ciclic, avem perioade în care evoluţia are un caracter epidemic. Carantina este adoptată extrem de rar, de obieci e decisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Există un regulament în care sunt stipulate aceste lucruri. Vorbim de limitarea vizitatorilor în spitale”, a declarat reprezentantul Institutului de Sănătate Publică.

„Putem spune în acest moment că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de trei săptămâni epidemice se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. (…) De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripa. (…) Gripa evoluează pe tot teritoriul țării, chiar dacă la intensități diferite. (…) S-a constatat epidemia”, a spus ministrul Sănătății, precizând că sudul țării este cel mai afectat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×