Şcolile au fost închise până vineri, din cauza ninsorilor căzute! Unde nu se vor face cursuri

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 08:10
Şcolile au fost închise până vineri, din cauza ninsorilor căzute! Unde nu se vor face cursuri GALERIE FOTO
Şcolile au fost închise în Maramureş, până vineri

Un oraş din România a fost extrem de afectat de ninsorile care au căzut în ultima perioadă, iar şcolile au fost închise în perioada 16 – 18 ianuarie 2019. În aceste instituţii nu se vor mai afce astfel cursuri în această săpătmână, urmând ca orele pierdute în această perioadă să fie recuperate.

Primarul oraşului Cavnic, din Maramureş, zona cea mai afectată de ninsori, după cum s-a anunţat şi în alerta meteo, a declarat că toate şcolile de pe raza oraşului au fost închise din cauza zăpezii de pe drumuri:

Şcolile au fost închise până vineri, din cauza ninsorilor căzute

“Am dispus suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ de pe raza oraşului nostru. Nu dorim să punem în pericol elevii. Zăpada este foarte mare şi avem nevoie de vole foarte mari. Nu putem acţiona aşa cum ne-am dori, pentru că efectiv nu mai avem unde depozita zăpada. În plus, avem căderi de zăpadă de pe acoperişurile imobilelor, care sunt înalte în Cavnic. Avem nevoie de timp să curăţăm tot. Nici drumul judeţean nu arată foarte bine”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic.

Elevi în curtea şcolii
Elevi jucându-se cu zăpadă în curtea şcolii, în România

Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş, a confirmat că autorităţile din Cavnic, judeţul Maramureş, au demarat procedurile legale şi au solicitat suspendarea cursurilor în intervalul menţionat. De această decizie sunt afectaţi aproximativ 550 de copii din toate ciclurile educaţionale.

În prezent, în Maramureş, Cluj, Sălaj şi Satu mare este din nou cod galben, de data aceasta de intensificări ale vântului, care vor ajunge până la 55 – 60 km / h. Localităţile afecatate sunt: Huedin, Aghireșu, Baciu, Gilău, Florești, Căpușu Mare, Chinteni, Gârbău, Sânpaul, Borșa, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Ciucea, Dăbâca, Vultureni, Recea-Cristur, Izvoru Crișului, Aluniș, Jichișu de Jos, Băsești, Oarța de Jos, Bicaz, Tășnad, Supur, Bogdand, Beltiug, Hodod, Acâș, Socond, Cehal, Săcășeni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×