ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti. Cursuri suspendate în 23 de unităţi de învăţământ

Ana Necula   
în Stiri mondene
03/02/2020, 12:04
ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti. Cursuri suspendate în 23 de unităţi de învăţământ
ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti. Cursuri suspendate în 23 de unităţi de învăţământ. Sursa hepta.ro

Cursurile vor fi suspendate, în perioada următoare, în mai multe unităţi şcolare din Bucureşti, din cauza gripei, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Cursuri suspendate în 23 de unităţi de învăţământ

23 de şcoli şi grădiniţe au fost închise parţial –  în una, două sau chiar trei clase/grupe – în Bucureşti, 21 dintre acestea solicitând suspendarea pentru o perioadă de trei zile. Celelalte două unităţi de învăţământ au cursurile suspendate încă de vineri, acestea urmând să fie reluate marţi, 4 februarie.

Profesorii au datoria de a informa părinţii cu situaţia din fiecare unitate şcolară. Cursurile se suspendă în  cazul în care se înregistrează cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă sau grupă.

Au fost înregistrate 13 decese din cauza gripei

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, duminică, al 13-lea deces din acest sezon de gripă.

În săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie. Au fost înregistrate la nivel naţional 3.645 cazuri de gripă clinică. În Bucureşti, numărul total de raportări de gripă a fost de 1.366, din care 74 au fost confirmate în laborator.

Primarul Capitalei a convocat un comandament de urgenţă

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a convocat un comandament de urgenţă în contextul cazurilor de gripă înregistrate în Bucureşti.

Firea a precizat că nici Primăria Capitalei şi nici primăriile de sector nu sunt cele care decid momentul în care pot fi închise școlile.

Nu Primăria Capitalei şi nu primăriile de sector care au în administrare şcolile pot decide momentul în care pot fi închise şcolile. S-a făcut comparaţie cu situaţia în care şcolile au fost închise din cauza vremii. Acolo aveam noi atribuţii. Acum, având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea situaţie o poate stabili Ministerul Sănătăţii, care ne comunică ce conduită trebuie să luăm. (…) Acolo unde s-au întrerupt cursurile la unele grupe, decizia s-a luat pentru că erau deja câteva cazuri confirmate. Dar a înterupe în totalitate cursurile nu este o decizie pe care să o ia Primăria. Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma”, a declarat edilul Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×