Schimbarea la față a Domnului. Ce este bine să mănânci astăzi. Vei avea noroc

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/08/2019, 09:08
Schimbarea la față a Domnului. Ce este bine să mănânci astăzi. Vei avea noroc
Schimbarea la față a Domnului. Ce să mănânci azi. Surse foto colaj: rețete.acasă.ro/ Gazeta de Sud/ flick.com

Astăzi are loc Schimbarea la Față a Domnului, una din cele mai importante sărbători de peste an. Există anumite interdicții în special cu privire la ce putem mânca. Sărbătoarea este despre un mare eveniment religios care a avut loc cu câteva zile înainte de răstignirea lui Iisus Hristos. Fața acestuia i s-a luminat puternic în fața apostolilor, pe Muntele Taborului, acest moment anunțând practic că Mântuitorul va învia din morți.

Schimbarea la față a Domnului: Azi e bine să mănânci pește

Astăzi este bine să mănânci pește, conform tradiției. Ba chiar Biserica dă dezlegare la pește căci până pe 14 august suntem în postul Adormirii Maicii Domnului. Legat de ce se poate și nu se poate consuma toată ziua există câteva superstiții. Se spune că persoanele care mănâncă struguri înainte de slujba de astăzi vor avea dureri de burtă.

Apoi, cei care nu postesc vor avea parte numai de probleme de sănătate tot anul. Tot legat de mâncare se spune că azi e bine să bem doar apă și să consumăm fructe, legume și carne de pește pentru a avea parte de sănătate și prosperitate de aici și până la ultima zi din acest an, mai spun datinile.

Pe 6 august este prăznuită Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos. Sursa foto: doxologia.ro
Astăzi nu e bine să te cerți cu nimeni. Sursa foto: doxologia.ro

Cine nu-și vede umbra capului la răsărit va muri

Tot în zona superstițiilor, se zice că persoanele care nu își văd umbra capului la răsăritului soarelui ori la apusul soarelui va muri până la sfârșitul anului. Nu e bine să te cerți cu nimeni azi, că acele certuri te vor urmări până la sfârșitul anului. De asemenea, azi nu trebuie să faci curățenie, ci doar să îi ostenești pe musafiri cu bucatele pregătite de tine.

Oamenii care se roagă în această zi lui Dumnezeu vor scăpa de cele mai mari patimi, de cele mai grele pietre pe care le au pe suflet. Se spune că rugăciunile către Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, capătă o putere deosebită în ziua Schimbării Sale la față. Iată și una dintre cele mai puternice rugi pe care să le adresăm astăzi Domnului:

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al Lui Dumnezeu, nu suntem vrednici de Milele Tale, dar îndrăznim să Te rugăm să primeşti şi puţina noastră rugăciune, precum ai primit oarecând cei doi bani ai văduvei şi să alungi de la noi tulburarea care ne-a cuprins. Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra noastră şi au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră! Tu cunoşti pricina răului care ne apasă. La Tine perii capetelor noastre sunt număraţi. La Tine scăpăm şi pe Tine Te rugăm să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet şi să ne ajuţi să biruim toate ispitele care ne învăluie! Tu eşti întărirea, scăparea şi Izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule şi Ţie Slavă şi mulţumire pentru toate Îţi înălţăm, acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!” (sursa rugăciunii: doxologia.ro)

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×