Schimb de focuri soldat cu 12 morți în Panama. Împușcăturile au avut loc la închisoarea „Bijuteria”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 12:19
Schimb de focuri soldat cu 12 morți în Panama. Împușcăturile au avut loc la închisoarea „Bijuteria”
Împușcături într-o închisoare din Panama. 12 persoane au murit. Sursa foto: captură Youtube Noticias RNN

Un schimb de focuri s-a lăsat cu 12 morți la o închisoare din Panama, relatează presa din statul Americii Centrale.

12 morți în Panama, după ce două bande de mafioți și-au împărțit gloanțe

Pe lângă cele 12 persoane care au murit în urma altercației de la pușcărie, alte 13 au fost rănite, unele dintre ele fiind la această oră în stare gravă la spital.

Focurile de armă s-au tras la închisoarea La Joyita (Bijuteria, în română), situată la periferia Panama City, capitala statului centramerican.

Președintele statului, consternat

Toți cei care au murit erau închiși în pavilionul 14 al pușcăriei, iar la mijloc a fost vorba despre o răfuială între două bande care controlau respectiva zonă a închisorii de maximă siguranță.

Polițiștii au preluat controlul asupra situației din cea mai populată închisoare din Panama, care numără nu mai puțin de 3.733 de deținuți, cu 896 față de capacitatea pe care și-o permite.

Șeful poliției din Panama City a declarat pentru presa locală că astfel de evenimente nu au mai avut loc de mult în respectiva pușcărie, unde în ultimii ani nu au fost cazuri de violență ori răfuieli între clanurile mafiote ale căror membri sunt închiși, notează elmundo.es.

Pentru evitarea producerii unor astfel de altercații pe viitor, conducerea Sistemului Penitenciar din capitala panameză a decis să îi separe pe șefii grupărilor infracționale și, cel mai probabil vor fi puși în pavilioane mai îndepărtate.

În acțiunea criminală de ieri s-au folosit două arme AK-47 și alte trei pistoale automate de calibrul 9 milimetri.

Președintele statului american, Laurentino Cortizo, a dat asigurări după episodul sângeros de ieri susținând că autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a se impune inclusiv în penitenciar.

„Trebuie să încetăm acest fenomen. S-au găsit arme în pușcărie, iar asta înseamnă că acestea au fost introduse cumva înăuntru și asta trebuie investigat, căci pistoalele nu au căzut din cer”, este declarația făcută de președintele statului, notează elmundo.es.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×