Scene de coșmar în Bolivia. O primăriță a fost bătută și tunsă în stradă de protestatari – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 11:44
Scene de coșmar în Bolivia. O primăriță a fost bătută și tunsă în stradă de protestatari – Video
Primăriță din Bolivia, bătută și tunsă pe stradă. Sursa foto: Tinformas

Scene de coșmar într-un oraș din Bolivia. O primăriță a fost bătută, tunsă și târâtă pe stradă de protestatarii furioși. Patricia Arce a fost acuzată de opozanții liderului Evo Morales, recent reales ca președinte al statului latino-american, că a coordonat un atac asupra protestatarilor care au blocat un pod în orașul Vinto, unde femeia este edil.

Primăriță bătută în Bolivia de protestari

Manifestanții au incendiat clădirea primăriei din Vinto, iar primărița a fost reținută între timp de polițiștii pentru a da explicații în legătură cu atacul pe care l-ar fi ordonat. Maria Patricia Arce a fost scoasă desculță pe străzile din Vinto, scuipată, înjurată și stropită cu vopsea, lovită în repetate rânduri, iar apoi tunsă de către cei care nu acceptă rezultatul recentelor alegeri prezidențiale. Bolivienii nu sunt de acord cu relagerea lui Morales, pe care îl acuză de fraudare.

În urma protestelor masive din ultimele zile, o persoană a murit și peste 80 au fost rănite. Primărița a mers la pas prin oraș, târâtă de gruparea violentă, iar la un moment dat a făcut câteva declarații. „Nu îmi e teamă să spună adevărul. Sunt într-o țară liberă și nu voi tăcea. Dacă vor să mă omoare, să o facă”, a spus primărița, conform CNN.

Patricia Arce pledează nevinovată

În timp ce Arce mergea cu protestatarii, obligată să spună de ce a ordonat atacul asupra manifestanților, mai mulți oameni îi reclamau femeii că este vinovată de victimele produse la protestele violente recente, numind-o asesină și femeie fără suflet. În tot acest timp, primărița nu s-a arătat intimidată și a reiterat faptul că manifestanții nu au dreptate și că sunt manipulați de opoziția care nu acceptă rezultatul alegerilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×