Scenariu sumbru în Marea Britanie! Anunţul autorităţilor: „E posibil ca măsurile de izolare să se menţină în următoarele 6 luni”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 21:34
Scenariu sumbru în Marea Britanie! Anunţul autorităţilor: „E posibil ca măsurile de izolare să se menţină în următoarele 6 luni”
Scenariu sumbru în Marea Britanie! Anunţul autorităţilor E posibil ca măsurile de izolare să se menţină în următoarele 6 luni FOTO: Profimedia

Pandemia de coronavirus a lovit întreaga lume, iar în acest moment Europa şi America de Nord sunt printre cele mai afectate continente. În Marea Britanie autorităţile au venit cu un scenariu pe care nu mulţi şi-ar fi dorit să îl audă: măsurile de izolare să se menţină în următoarele 6 luni. 

Scenariu sumbru în Marea Britanie! Anunţul autorităţilor

Izolarea în Marea Britanie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului ar putea să continue pentru următoarele 6 luni, iar viaţa se va putea întoarce pe făgaşul ei normal abia în toamnă, conform unui oficial al Guvernului, citat de Guardian.

Medicul-șef Jenny Harries a declarat într-o conferinţă de presă că efectele restricţiilor de acum vor putea fi observate abia peste trei săptămâni: „Dacă vom avea succes şi vom reuşi să stopăm creşterea, ar fi perfect, dar nu trebuie să revenim brusc la stilul normal de viaţă.

Ar fi foarte periculos. Dacă ne oprim, toate eforturile noastre ar fi în van şi am putea avea un al doilea val de coronavirus. Trebuie să păstrăm aceste restricţii şi apoi să revenim gradual la normal”, a spus Harries.

„E posibil ca măsurile de izolare să se menţină în următoarele 6 luni”

Doctorul a spus că aceste restricţii ar putea să continue timp de 6 luni: „Deci avem 3 săptămâni ca să observăm modul în care evoluează situaţia. Apoi două sau trei luni să vedem dacă măsurile noastre au stopat cu adevărat coronavirusul şi apoi încă trei cu până la şase luni, în mod ideal, ca să ne revenim la normal. 

Este plauzibil ca acest termen să se prelungească şi mai mult de atât”, a spus Jenny Harries potrivit Guardian.

„Vom menţine aceste măsuri pentru o perioadă semnificativă de timp”

Primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, a fost testat pozitiv cu coronavirus şi se află în acest moment în izolare. Neil Ferguson, profesor la Imperial College London, unul dintre medicii epidemiologi şi consilier al Guvernului, a declarat:

„Vom menţine aceste măsuri pentru o perioadă semnificativă de timp, probabil până la finalul lunii mai, poate chiar în iunie. Termenul Mai este optimist”, a spus doctorul Ferguson.

127.737 de oameni au fost testaţi pozitiv cu coronavirus în Marea Britanie, dintre care 19,522 au fost depistaţi pozitiv, iar 1228 au decedat. Pentru oamenii care nu au posibilitatea de a se îngriji, Guardian scrie că peste 50.000 de pachete de bunuri vor fi livrate împreună cu medicamentaţie gratuită la casele oamenilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×