Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa! Bolnavii sunt transferaţi dintr-o ţară în alta, iar victimele mor fără să îi vadă sau să îi audă cineva drag

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 20:32
Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa! Bolnavii sunt transferaţi dintr-o ţară în alta, iar victimele mor fără să îi vadă sau să îi audă cineva drag
Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa! Bolnavii sunt transferaţi dintr-o ţară în alta, iar victimele mor fără să îi vadă sau să îi audă cineva drag FOTO: Profimedia

Pandemia de coronavirus a lovit din plin Europa. Italia şi Spania anunţă în fiecare zi sute de decese, în timp ce numărul celor infectaţi cu COVID-19 continuă să crească, în ciuda măsurilor de izolare luate de autorităţi. Germania a început să preia pacienţi din alte ţări în care sistemul medical este suprasolicitat.

Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa!

Italia are cel mai mare număr de morţi provocat de coronavirus. Până la această oră s-au stins 10.779 de oameni infectaţi cu COVID-19, iar spitalele nu mai fac faţă la numărul uriaş de îmbolnăviri cu coronavirus.

Cea mai afectată regiune este Lombardia, acolo unde mulţi pacienţi au murit fără ca cineva să îi vadă şi fără să aibă rudele în preajmă din cauza restricţiilor: „Autoritățile nu mai știu unde să pună sicriele.

Cel mai trist este că morții au fost puși așa, goi, singuri. Au fost oameni care au murit fără ca cineva să-i audă sau să-i vadă, fără posibilitatea de a vorbi cu cei dragi, fără să fie alinaţi de cineva”, a spus preotul Mario Carminati,  citat de Digi 24.

„Este o situație neobișnuită și niciunul dintre noi nu s-ar fi gândit că ne vom confrunta cu așa ceva”

Amenzile pentru cei care ies nejustificat din case au fost mărite în Italia. Oamenii care încalcă legile riscă amenzi între 400 de euro şi 3000 de euro amendă. Autorităţile fac totul ca lumea să rămână izolată.

Spania este al doilea stat european lovit puternic de coronavirus. Ibericii au peste 78.000 de cazuri şi are peste 3300 de morţi. Multe dintre spitalele din Spania sunt supraaglomerate de pacienţi suferinzi de COVID-19.

„Este o situație neobișnuită și niciunul dintre noi nu s-ar fi gândit că ne vom confrunta cu așa ceva. Pentru mine, să pot fi alături de acești colegi este o sursă mare de mândrie și toată această situație scoate la iveală ce este mai bun în oameni și te face să recâștigi încrederea în umanitate”, a spus Luis Miguel Martin, doctor.

Germania preia pacienţi din Italia şi Franţa

Germania se confruntă la rândul ei cu criza. Are 58.000 de pacienţi, însă ajută şi statele vecine. Nemţii preiau mai mulţi bolnavi din Italia şi Spania, unde spitalele sunt copleşite, iar pacienţii ajung cu avionul sau elicopterul în spitalele germane.

Marea Britanie se pregăteşte şi ea de vârful pandemiei de COVID-19. Până acum, englezii au înregistrat peste 17.000 de cazuri şi 1000 de decese din cauza coronavirusului şi construiesc atât spitale militare, cât şi morgi pentru a face faţă situaţiei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×