Scandal la mormântul lui Carol al II-lea! Nepotul regelui a încercat să blocheze ceremonia de reînhumare

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 13:22
Scandal la mormântul lui Carol al II-lea! Nepotul regelui a încercat să blocheze ceremonia de reînhumare GALERIE FOTO
Scandal la reînhumarea regelui Carol al II-lea

Se lasă cu scandal în cazul ceremoniei de reînhumare a regelui Carol al II-lea. Nepotul său pare decis să nu lase ca acest eveniment să aibă loc.  În acest sens, Paul Lambrino s-a adresat și Patriarhiei Române, prin intermediul unei scrisori.

Scandal la mormântul lui Carol al II-lea

Rămășițele pământești ale regelui Carol al II-lea și ale reginei mamă Elena, vor fi mutate sâmbătă, 9 martie, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Carol al II urmează să fie depus alături de mormintele regelui Mihai și ale reginei Ana.

Sicriul cu osemintele regelui Carol al II-lea se află în prezent într-o criptă special amenajată în curtea Mănăstirii Curtea de Argeș, fiind aduse în februarie 2003 de la Lisabona, locul în care acesta a fost înhumat inițial, în 1953.

Astăzi va avea loc un moment istoric
Astăzi va avea loc un moment istoric

Ce a făcut nepotul regelui Carol al II-lea

„ Reînhumarea osemintelor regelui Carol al II-lea în nouă Necropolă Regală, construită inclusiv la dorinţa regelui Mihai I, este absolut firească. Ar fi în primul rând nedrept că osemintele unui rege al României să nu stea alături, la loc de cinste, de cele ale altor regi, şi să rămână într-o capela izolată unde au fost aşezate strict provizoriu în anul 2003, neexistând atunci o altă posibilitate. În al doilea rând, din raţiuni practice, vechea biserica a mănăstirii Curtea de Argeş, inclusiv capela respectivă, întră într-un amplu proces de restaurare care va necesită lucrări speciale şi inclusiv restricţionarea accesului public în acea capelă” , a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Nu toți privesc însă cu ochi buni această inițiativă. Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, a încercat pe toate căile să blocheze evenimentul respectiv. Ba chiar a fprmulat și o cerere către Patriarhia Română, în care solicita anularea avizului de reînhumare.  În cele din urmă, lucrurile s-au detensionat. „Am avut un dialog cu Prinţul Paul în legătură cu reînhumarea bunicului său Carol al II-lea. A fost invitat oficial pe 9 martie la reînhumare. A fost de acord cu participarea la funeralii. Sperăm să nu se mai ivească supărări” , a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×