Scandal între două judeţe vecine, după ce Ministerul Sănătăţii a decis să transfere pacienţii cu coronavirus. Un șef DSP, amenințat cu moartea

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 16:04
Scandal între două judeţe vecine, după ce Ministerul Sănătăţii a decis să transfere pacienţii cu coronavirus. Un șef DSP, amenințat cu moartea
Scandal între două judeţe vecine, după ce Ministerul Sănătăţii a decis să transfere pacienţii cu coronavirus: “Nu putem permite această bătaie de joc”

Criza cauzată de creșterea numărului bolnavilor de coronavirus provoacă neînțelegeri între județele din România. O decizie a Ministerului Sănătății a răcit relațiile dintre Brăila și Galați, după ce s-a decis transferul bolnavilor dintr-un județ în celălalt.

UPDATE, 23 martie, 16:06. La scurt timp după ce au apărut informații conform cărora bolnavii de coronavirus din Galați ar putea fi duși la Brăila, directorul Direcției de Sănătate Publică Galați, Liliana Moise, a primit mai multe amenințări cu moartea de la persoane necunoscute.

Dezvăluirile legate de amenințări au fost făcute de Gabriel Avramescu, prefectul județului Galați. Acesta a spus că mesajele au apărut în ultimele 24 de ore și că Poliția a fost informată despre acest lucru.

”Directoarea Direcției de Sănătate Publică a fost amenințată. Este grav. A primit mai multe mesaje, a fost sunată, a primit amenințări și pe Facebook. Noi am sesizat autoritățile competente, am informat Inspectoratul de Poliție Județean. Să înceapă cercetările, nu se poate ca un om atât de important în contextul crizei actuale, un om atât de important care stă nopțile la birou, să fie tratat în acest fel.

Noi o susținem pe doamna Moise, este un om foarte important, ea vine în continuare la birou pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut”, a declarat pentru Mediafax, Gabriel Avramescu.


Știrea inițială: 23 martie, 12:00

Scandal între două judeţe vecine, după ce Ministerul Sănătăţii a decis să transfere pacienţii cu coronavirus: “Nu putem permite această bătaie de joc”

În weekendul recent încheiat, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a trimis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Brăila prin care se cere ca ”pacienții din județul Galați, suspecți/confirmați cu Covid-19 să fie tratați în spitalele din Brăila”.

În adresa reprezentanților Ministerului se arată: ”Urmare a dispoziţiilor Ministerului Sănătăţii transmise în timpul videoconferinţei de astăzi, 22 martie, vă propunem următoarele:

Pacienţii din judeţul Galaţi, suspecţi/confirmaţi cu COVID-19, care prezintă patologie asociată şi necesită asistenţă de specialitate, vor fi dirijaţi către unităţile sanitare din judeţul Brăila, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila şi Spitalul de Psihiatrie ‘Sfântul Pantelimon’ din Brăila, iar pacienţii nonCOVID-19 vor fi dirijaţi către spitalele de specialitate din Galaţi.”.

Imediat, între autoritățile locale din cele două județe a izbucnit un adevărat război al declarațiilor. Reprezentanții autorităților locale din Brăila, prin vocea primarului Dragomir Viorel Marian, au atacat măsura.

”NU PUTEM PERMITE ACEASTĂ BĂTAIE DE JOC !!! NU ADUCEȚI COVID 19 LA BRĂILA !!! Direcția de Sănătate Publică Galați PROPUNE: – toți pacienții FĂRĂ COVID 19 din spitalele din Brăila sa fie mutați în spitalele din Galați – pacienții care sunt confirmați CU COVID 19 din Brăila și Galați să fie tratați DOAR LA BRĂILA !!!

De ce nu și la Galați? De ce mutați bolnavii dintr-un județ în altul? Pentru că la Brăila: Prefectul și unii șefi de deconcentrate sunt SLUGI UMILE? Cei din alte județe sunt mai „șmecheri”? CÂND HOTĂRAȚI DESTINELE BRĂILENILOR DE CE NU CHEMAȚI PRIMARUL ȘI FACEȚI ȘEDINȚE PE ASCUNS?

Acestă propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în orașul COVID 19 în timp ce alte orașe „exportă” la noi acasă bolnavii infectați”.

Mihai Tudose, fost prim-ministru, reacție dură: ”Prostie în cea mai acută formă?”

La această măsură nu a rămas impasibil nici europarlamentarul brăilean Mihai Tudose, cel care are cuvinte extrem de dure la adresa guvernanților.

”Inconștiență? Prostie în cea mai acută formă? Servilism? Strategia unor idioți este, mai nou, să mute niște bolnavi confirmați sau nu între județele Brăila și Galați. Aveți spre lectură adresa de la Ministerul Sănătății…

Deci, când toată lumea a constatat că ,,foiala” duce la răspândire, când cea mai folosită expresie este: stați acasă! Acum cineva vrea să facă schimburi de bolnavi între județe…. căci nu-i așa, dacă scăpam cu bine?

Guvernul, căci acum pe perioada de urgență el, guvernul, e ,, șeful” absolut al spitalelor, nu poate să facă cumva ca fiecare municipiu reședință de județ să aibă condiții pentru izolarea și tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?!”, a scris Tudose pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×