Scandal în București. Tânăr, bătut de jandarmi după ce a fost confundat cu un tâlhar

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
26/07/2019, 08:47
Scandal în București. Tânăr, bătut de jandarmi după ce a fost confundat cu un tâlhar
Tânăr bătut de jandarmi în București. Sursa foto: Observator Antena 1

Jandarmeria Română este implicată într-un nou scandal pentru care Ministerul Afacerilor Interne va trebui să ofere explicații. Un tânăr din București a fost ridicat de jandarmi și de polițiști, bătut și dus la secție pe nedrept. Oamenii legii l-au confundat cu un tâlhar și și-au dat seama că nu este persoana pe care o căutau abia când au ajuns la secție, scrie observator.tv.

Tânăr bătut de jandarmi, confundat cu un hoț de telefoane

Jandarmii au dat buzna în caz unui tânăr din Capitală și l-au ridicat de la locuință sub acuzația de tâlhării deosebite de grave. Nu au stat să verifice atent dacă este băiatul pe care îl caută, așa că au acționat în forță ca mai târziu să își dea seama ce greșeală monumentală au făcut: nu era cel pe care îl căutau.

Polițiștii căutau un hoț de telefoane, însă nu aveau foarte multe detalii despre persoana pe care o căutau. Când au stat față în față cu persoana nevinovată la audiere și-au dat seama că omul e nevinovat. Tânărul îi acuză pe polițiști că l-au lovit și au folosit gaze lacrimogene pentru că a opus rezistență, el știind foarte bine că este nevinovat.

tanar batut jandarmi bucuresti
El este băiatul confundat cu un hoț. Sursa foto: Observator Antena 1

Arma preferată a jandarmilor: spray-ul lacrimogen. Controversatul caz Vatra Dornei

Jandarmeria și Poliția nu au oferit până acum un punct de vedere cu referire la acest caz. „Folosim spray-ul. Nu daţi! Plecaţi acum!”, spuneau polițiștii extrem de hotărâți în operațiunea lor care s-a dovedit a fi un fiasco. Aceștia se apropiau de curtea tânărului suspectat că fura telefoane și l-a avertizat inclusiv cu focuri de armă: „Dacă nu ni-l daţi, folosim armamentul şi intrăm în curte! De unde ştiţi voi, măi, legea?”.

Cel mai controversat caz, care a avut loc recent, este uciderea din culpă a unui bărbat din Vatra Dornei de către jandarmi. Acesta a ajuns în comă după ce jandarmii au dat cu spray lacrimogen și gaze lacrimogene. Individul era cercetat pentru pedofilie și încerca să violeze o fetiță la un spectacol folcloric.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×